Paroubek lituje Ratha: Taková škoda... Byl nejnadanější ze všech

15.05.2012 19:48

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek považuje středočeského hejtmana Davida Ratha za inteligentního člověka a nejspíš i nejnadanějšího sociálního demokrata. Rath měl prý z ČSSD vystoupit spolu s ním, řekl Paroubek agentuře Mediafax.

Paroubek lituje Ratha: Taková škoda... Byl nejnadanější ze všech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

Podle Paroubka je Rath nejnadanější ze všech lidí, kteří jsou v sociální demokracii. Připustil, že teď budou vyšetřovány jeho přátelské vztahy se středočeským hejtmanem.

Účastnil se korupčního systému v rámci ČSSD. Je mi to líto

Předseda národních socialistů tvrdí, že pokud by s ním Rath na podzim loňského roku odešel do nové strany, nic takového by se nestalo.

„Logicky z toho vyplývá, že on je – bohužel – součástí korupčního systému v rámci sociální demokracie. Kdyby odešel, mohl dělat politiku dál. Je mi to velmi líto u takového talentovaného člověka,“ řekl Paroubek Mediafaxu.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

Policisté z protikorupčního útvaru už prohledali dům i kancelář Davida Ratha, kterého v pondělí večer zadrželi.

Zatčení středočeského hejtmana Ratha může pro ČSSD znamenat problém v nadcházejících volbách. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už prohlásil, že by měl Rath pozastavit členství ve straně. S tím souhlasí i někteří politologové, které oslovila agentura Mediafax.

Měl by se vzdát funkcí i poslaneckého mandátu, míní politologové

"Měl by se vzdát všech funkcí a měl by se vzdát poslaneckého mandátu. Pokud Víta Bártu s Jaroslavem Škárkou odsoudili na základě nahrávek z hodinek, a Ratha, zdá se, chytli téměř při činu, je to opět zcela jiný případ a ve sněmovně by neměl dále zůstávat," myslí si podle Mediafaxu politolog Kamil Švec z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

Podobný názor má i jeho kolega Jan Bureš. Ten ale upozornil, že dosavadní informace jsou jen kusé a ČSSD musí počkat na další zprávy od policie. Pokud se potvrdí, že Rath spáchal trestné činy, měl by podle Bureše odstoupit z čela Středočeského kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…