Komunisté si v Liberci zvolí i místopředsedy

19.05.2012 16:49

Sjezd komunistů připravil první překvapení. Delegáti si totiž odhlasovali, že budou o tomto víkendu volit i všechny místopředsedy, jež měl ústřední výbor strany volit až za zhruba 14 dní. Nyní se ale delegáti dohadují o tom, kolik vlastně bude místopředsedů zapotřebí. Vojtěch Filip například navrhuje kromě prvního místopředsedy další tři - pro řízení, pro ekonomiku a volby a pro odborné zázemí a občanský sektor.

Komunisté si v Liberci zvolí i místopředsedy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

Dnes večer si budou komunisté volit svého předsedu, prvního místopředsedu, a jak si také odhlasovali, tak si nejspíše ještě dnes zvolí i další místopředsedy. Jenže nemají jasno v tom, kolik by jich mělo být. Dosavadní šéf strany žádá tři.

„Já navrhují místopředsedu pro řízení, pro ekonomiku a volby, a pro odborné zázemí a občanský sektor,“ nabídl pak straníkům jejich předseda Vojtěch Filip.

Samotná volba předsedy má proběhnout dnes večer a delegáti v zákulisí naznačují, že by Filip nemusel být zvolen hned v prvním kole. Přesto se očekává, že funkci obhájí. Soupeřit s ním budou nynější místopředseda Stanislav Grospič a ostravský komunální politik a vysokoškolský pedagog Martin Juroška.

V návrhu stanov bylo, že sjezd volí pouze prvního místopředsedu, který by měl být statutárním zástupcem předsedy. Kandidátů je osm. Svých nominací se ale  vzdali oba Filipovi protivníci, tedy Grospič a Juroška.

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Rozhodnutí delegátů je podle moderátora sjezdu "průlomové". Ve stanovách je totiž uvedeno, že sjezd rovněž určí počet místopředsedů, protože stanovy to neříkají. Tedy ještě před volbou to musí sjezd rozhodnout.

Jak poznamenala trefně ČTK, dnešní program sjezdu, který je už nyní ve skluzu, se oproti původnímu harmonogramu zřejmě prodlouží do pozdních nočních hodin, rozhodnou-li se delegáti zvolit všechny funkcionáře ještě dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…