Sjezdem koluje pomlouvačný leták: Filip vede KSČM od prohry k prohře

19.05.2012 18:38

O rozruch se na libereckém sjezdu komunistické partaje postaral malinký letáček patrně šířený mladými komunisty. „Dopis delegátům VIII. sjezd KSČM“ prý podepsaly více než dvě stovky komunistů či jejich příznivců.

Sjezdem koluje pomlouvačný leták: Filip vede KSČM od prohry k prohře
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

K letáku se hlásí Marxisticko-leninský odborný klub (MLOK) a Iniciativa za obnovu marxisticko-leninského charakteru KSČM. Skupina kolem Filipa podle letáku "zjevně porušuje principy vnitrostranické demokracie a plíživě vytváří režim osobní moci". Dokument Hlavní úkoly KSČM po VIII. sjezdu prý je pouze osobní iniciativou předsedy Filipa.

Dopis pak Filipa viní i z toho, že direktivně rozhoduje o volebních kandidátkách KSČM. Jako příklad uvádějí Zlínský kraj, kde byl z prvního místa kandidátky před minulými sněmovními volbami odstraněn nynější kandidát na prvního místopředsedu KSČM, šéf Svazu mladých komunistů Československa Lukáš Kollarčík. 

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

"Zvolme společně takové orgány KSČM, které budou zárukou, že se dosavadní problémy a nešvary nebudou opakovat, že naše strana začne opět mezi lidmi vítězit," zní také v textu letáku.

"Většina dosavadního vedení KSČM soustředěná kolem jejího nynějšího předsedy Vojtěcha Filipa vede stranu jako destruktivní živel od prohry k prohře ve volbách, v parlamentní práci, v působení mezi lidmi a v ekonomickém životě," tvrdí pak ještě leták a burcuje: "Zvažte pečlivě, komu svěříte kormidlo vedení KSČM na další čtyři roky."

Pod dopisem je sice podepsán také Milan Havlíček, člen ZO KSČM Říčany, ale jeho text kopíruje projev jednoho z kanditátů na prvního místopředsedu - již zmiňovaného Kollarčíka. "Naše strana šla od voleb k volbám k porážce. Ekonomicky se KSČM dostala na dno propasti," sdělil totiž dnes Kollarčík v Liberci.

 

 


 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…