Kollarčík: Haló noviny vedení strany zbulvarizovalo

19.05.2012 19:06

Jeden z kandidátů na prvního místopředsedu KSČM - šéf Svazu mladých komunistů Československa Lukáš Kollarčík - v Liberci na stranickém sjezdu kritizoval stranu, její vedení a také stranické noviny. Podle něj se Haló noviny uchýlily k bulvarizaci a proto klesá jejich prodejnost.

Kollarčík: Haló noviny vedení strany zbulvarizovalo
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

Do stranických řad se rozhodl tepat Lukáš Kollarčík, jenž je známý tím, že vede komsomolce, kteří se veřejně hlásí k odkazu Klementa Gottwalda, a také třeba J.V. Stalina.

"Naše strana šla od voleb k volbám k porážce. Ekonomicky se KSČM dostala na dno propasti," sdělil dnes Kollarčík v Liberci a přitom po delegátech žádá, aby jej zvolili jako prvního místopředsedu strany.

„Mou jedinou osobní ambici je náprava toho, co zachrání KSČM jako silnou komunistickou stranu,“ řekl také. Podle jeho mínění se KSČM dostala na dno propasti proto, že zde existuje "likvidační chomout možné koaliční spolupráce s ČSSD".

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Kollarčík také zkritizoval vedení Haló novin, které se prý staly spíše bulvárem, nežli komunistickým tiskem. „Haló noviny směřují k bulvarizaci, to ale znechutilo některé odběratele novin,“ podotkl. Podle jeho mínění navíc někteří lidé z KSČM na Haló novinách parazitují.

Kollarčík také zdůraznil, že je mu cizí elitářství, a jeho majetkové poměry jsou zcela mizivé – nemá prý nic kromě knih a oblečení. „Žádná exekuce na mne nebyla uvalena,“ dodal. O majetkových poměrech pak hovořili také ostatní kandidáti na prvního místopředsedu, kterých je osm. Nominaci například přijali oba protivníci Vojtěcha Filipa, tedy Stanislav Grospič a Martin Juroška pro případ, že při volbě předsedy neuspějí.

Obnažili své majetkové poměry

O majetkových poměrech ale hovořili všichni kandidáti. Je to hlavně také proto, že nedávno média zveřejnila finanční potíže u europoslance Miloslava Ransdorfa. Ten má miliónové dluhy a jak tady na sjezdu delegátům slíbil, všechny je vyrovná.

Stanislav Grospič pak uvedl, že má jen plat poslance. Stávající předseda Filip zmínil, že vlastní pole a zdědil dům po příbuzných. Jako poslední z kandidátů na šéfa strany Martin Juroška přirovnal situaci komunistické strany k Šípkové Růžence.

„KSČM není princ, ale spící Šípková Růženka,“ řekl Juroška a dokonce i on kritizoval špatnou práci strany, ale tepal hlavně do propagace strany, která je horší než v období první republiky.

V 19:00 se delegáti odebrali k volební urnám, kde svými hlasy zvolí předsedu a také jeho statutárního zástupce. Poté se komunisté odeberou na večeři. Celá sjezd se dostal do časového skluzu, což způsobily projevy všech kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …