Babiš setřel Ratha za rozkrádání a řekl, že není jako on

22.05.2012 12:13

Podnikatel a zakladatel hnutí ANO 2011 Andrej Babiš reagoval na komentář Alexandra Mitrofanova, který srovnával jeho výstup v televizi s veřejnými výroky Davida Ratha. Přirovnání podnikatel odmítl, ale omluvil se za svůj výstup v pořadu Máte slovo.

Babiš setřel Ratha za rozkrádání a řekl, že není jako on
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babiš mluvil především o korupčním prostředí v politice

Babiš připomíná, že v pořadu jsou hosté hecováni, aby se co nejvíc hádali. „Přiznávám, že jsem se několikrát nechal unést. Byla to chyba. Ale opravdu pro mě není lehké se ovládnout, když mi někdo do očí lže a plive na mne špínu,“ píše Babiš v komentáři na webu svého hnutí. Dodal, že přesto kritiku Mitrofanova chápe.

Neplyne mé „hulvátství“ z toho, že tady jsou lidé jako Rath?

Srovnání s Davidem Rathem ale Babiše pobouřilo: „Co mám společného s člověkem, který podle policejních podezření rozkrádá Středočeský kraj? Který si nosí údajně nakradené milióny v krabicích a peníze končí pod podlahou? Který si z peněz ze středočeského rozpočtu platí v novinách permanentní pozitivní kampaň? Neplyne mé „hulvátství“ spíš z toho, že takoví lidé existují a já je dlouhodobě kritizuji? Že nás tady systematicky léta okrádají? Vás to neštve?“

Babiš uvádí, že „hulvátství“ poslance Ratha je kalkul a snaha zaujmout a nasbírat politické body. „Mé vystoupení v České televizi bylo nešikovné, pro někoho hulvátské. Omlouvám se za ně i zde. Rozhodně ale nešlo o žádný kalkul,“ hájí se Babiš.

Článek na webu ANO 2011 uzavírá tím, že je prý naštvaný, ale už nebude nadávat. „Přesvědčím tím, že svoji pravdu neuplatím ani nekoupím. Já ji odpracuju,“ slibuje Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …