Tak to je opravdu "cool": Rathův kraj spustil web pro mladé za 2 miliony

22.05.2012 13:23

Středočeský kraj potvrdil, že za provozování webu pro mladé tojecool.cz plánuje zaplatit celkem 2 miliony korun. Informaci přinesl server Lupa.cz. Na vytvoření webu přitom bylo použito 60 tisíc korun. Tato částka mnohonásobně překračuje standardní cenu této služby.

Tak to je opravdu "cool": Rathův kraj spustil web pro mladé za 2 miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Předseda představenstva firmy Koch&Koch, která zakázku získala, Adam Černý mezitím na server Lupa.cz podal žalobu. Žádá omluvu a jeden milion korun kvůli zveřejňování nepravdivých informací. Jedná se přitom o stejného advokáta, který zastupoval zatčeného Davida Ratha.

Zakázka o 100 slovech

Za kompletní provoz webové stránky by kraj měl vynaložit částku 1,95 milionu korun.  Není přitom zcela jasné, zda je v této částce zahrnuta i suma 60 tisíc korun, která byla použita na vytvoření stránek či zda se jedná o ceny bez nebo s DPH. V současné době by kvalita webu tojecool.cz měla odpovídat většině vynaložených prostředků, protože určené finance byly již vyčerpány ze tří čtvrtin.

Server podle informací získaných od mluvčí Středočeského kraje Berill Maschekové mapuje způsob, jakým proběhlo zadání zakázky. Krajem byly 6. dubna 2011 osloveny celkem tři společnosti, není ale jisté, zda se všechny do soutěže přihlásily. Vítězná Koch&Koch přitom byla do obchodního rejstříku zapsána 16. února 2011, tedy měsíc a půl před vypsáním zakázky. Samotnému zadání k veřejné dvoumilionové zakázce je věnováno pouhých 100 slov.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…