Šídlo: Je tu URNA, jsem v p*deli. Může vykřiknout John, Dolejš, kdokoliv...

23.05.2012 8:49

Je tu URNA! Tak to jsme v p*deli! Výkřik, který vejde do historie.

Šídlo: Je tu URNA, jsem v p*deli. Může vykřiknout John, Dolejš, kdokoliv...
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Jen velmi těžce půjde překonat dialog  mezi Kottem a ředitelkou kladenské nemocnice Pancovou při zatýkání exhejtmana Davida Ratha.  Rozhovor vrcholící zvoláním "je tu URNA!  Tak to jsme v p*deli" realisticky zhodnotil vlastní budoucnost zúčastněných. V článku pro Hospodářské noviny to píše komentátor Jindřich Šídlo.

Doba po Rathovi

Podle Šídla se právě z tohoto důvodu dostaly tyto dvě věty na čelní pozice zpravodajských portálů. "Napadlo nás jen, jestli tak trochu neodrážejí i pocity těch, kteří je coby úniky ze spisu dodali médiím. V době po Rathovi si už zřejmě nemůže být nikdo jistý skoro ničím," domnívá se Šídlo. Výjezdní schůzka imunitního výboru s Davidem Rathem ukázala "kuriózní" obrázek. "Rathovu pozici, charakter a osobnost obecně dostali šanci komentovat lidé, kteří by se za normálních okolností jen těžko dočkali okamžiku, kdy je ještě někdo bude brát vážně," píše novinář.

Kuriozity Dolejš a John

Pohled na zničeného Ratha si prý užíval komunista Jiří Dolejš a prohlásil, že poprvé viděl bývalého kolegu nearogantního. Autoritu typu Dolejše imunitní výbor podle komentátora nutně potřebuje. Zvláště když si připomeneme, že Dolejš slíbil figurantovi MF Dnes změnu zákona za jeden milion korun do pokladny KSČM.

Radek John  je na tom podle Šídla stejně. Novinářům popsal, jak si Rath "rochnil" nad úplatkem.  Rochnil si  John stejně, když firma Ora Print, jejímž byl maskotem,  dostávala zjevně předražené zakázky od VZP?" pokládá otázku novinář.

Nikdo neví, kdy přijede URNA...

Rathova kauza je nastavila kritéria pro budoucnost a je první svého druhu. Proto by měl exhejtman v co nejkratší době opustit sněmovnu. Podle Šídla by to měl učinit ihned poté, co jej sněmovna vydá ke stíhání. "Možná, že i ti, kteří mají dnes tolik co říct, budou nakonec rádi, že nestihnou vyslovit vše, co by chtěli. Nikdy nevíte, kdy přijede URNA a bude to v ...," končí Jidřich Šídlo svůj komentář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…