Šokovaný Čunek: U soudu nepracují normální lidé. Normální není lhát

23.05.2012 20:54

Senátor Jiří Čunek je šokován. Až do středy se domníval, že soudy rozhodují ve prospěch pravdy, nikoliv lži. Vrchní soud v Olomouci jej ale vyvedl z omylu. Určil, že normální je lhát.

Šokovaný Čunek: U soudu nepracují normální lidé. Normální není lhát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Podle senátora Jiřího Čunka je verdikt Vrchního soudu v Olomouci v jeho kauze absurdní. Soud totiž podle něho potvrdil, že normální je lhát. Určil totiž, že se má Čunek, podezřelý z přijetí půlmilionového úplatku v roce 2002, své někdejší sekretářce Marcele Urbanové omluvit a zaplatit jí odškodnění ve výši 80 tisíc korun. Také o ní nesmí říkat, že je lhářka.



Právě to Čunkovi ale připadá divné. Pokud někdo nemluví pravdu, dosud si prý myslel, že je možné jej považovat za lháře. Ale soud jej vyvedl z omylu.

Nenormální lidé?

"Vůbec jsem to nečekal. Domníval jsem se, že u Vrchního soudu pracují normální lidé. Jestliže Marcela Urbanová dle závěru vyšetřování státního zastupitelství mluvila nepravdu, ale neúmyslně, tak jsem přesvědčen, že to je lhaní. Ale Vrchní soud mě dnes přesvědčil, že to lež není," řekl ParlamentnímListům.cz Čunek v reakci na závěr soudu.

Z 80 tisíc je dvě stě

Protože s jeho verdiktem nesouhlasí, rozhodl se podat i dovolání k Nejvyššímu soudu. "Jsem přesvědčen, že Nejvyšší soud rozhodnutí Vrchního v této podobě neschválí," věří si senátor.

Pokud se jeho scénář nevyplní, sáhne hluboko do peněženky. "Mám zaplatit 80 tisíc jako odškodnění. Spolu se soudními výlohami je to dvě stě tisíc," řekl Čunek redakci.



Neváhal okomentovat ani výroky podnikatele Radima Jančury, který zcela otevřeně hovoří o korupci v politice. Tvrdí, že většina politiků se nechává uplácet. Ale ne tak průhledně jako David Rath.

Podle Jančury spousta takzvaně „opatrnějších“ politiků používá své takzvané poradce.

„Poradcům samozřejmě skončí za nehty těch peněz daleko víc, takže ten chudák politik dostane podstatně méně a to si myslím, že byl ten důvod, proč si to pan Rath inkasoval celé sám,“ konstatoval pro ParlamentníListy.cz Jančura.

Korupce je všude

Podle Čunka není tak daleko od pravdy. "Stav České republiky vypovídá o tom, že tady je ohromná míra korupce. Nejen mezi politiky, ale daleko víc mezi normálními zaměstnanci ve státní nebo veřejné správě, kteří se zpronevěřují a berou obrovské úplatky," okomentoval stav v české společnosti Čunek, který byl v minulosti sám obviněn z přijetí půlmilionového úplatku.

Jeho kauza byla zastavena, stejně jako žaloba na Marcelu Urbanovou za křivou výpověď.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …