Rath z vězení: Chtějí mě zlomit. Jsem jako muž se železnou maskou

24.05.2012 13:09

Bývalý hejtman a poslanec David Rath zaslal z vazební věznice v Litoměřicích předsedovi sněmovního mandátového a imunitního výboru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) ručně psaný čtyřstránkový dopis, v němž se přirovnává k muži se železnou maskou. Zatčení je podle něj komplot.

Rath z vězení: Chtějí mě zlomit. Jsem jako muž se železnou maskou
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Uvádí, že ho vodí jak muže se železnou maskou, považuje to za nástroj, jak ho nalomit,“ řekl jeden z poslanců, který dopis také četl, deníku Právo. „Dopis obsahuje nářky, že je politický vězeň. Za svým případem vidí speciální složky uvnitř represivních orgánů, které se státu vymykají kontrole,“ popsal dále člen výboru.

Je za tím Kubice

Rath je přesvědčen o tom, že za celou věcí stojí ministr vnitra Jan Kubice. „Jde především o Kubiceho a Almera. Viní je, že stojí za akcí,“ sdělil Právu další z poslanců.

"Vzhledem k tomu, že jsme do dopisu jen nahlédli a byl psaný ručně a nepříliš čitelně, museli jsme se spokojit jen s rychločtením. Bylo tam v zásadě totéž, co nám říkal i ústně: stížnost na to, že je to komplot ministerstva a policie," řekl poslanec František Dědič (ODS).

"Opakoval, že je obětí vykonstruované kauzy, že to na něj bylo celé nastrčené, že je politický vězeň. Opět se tam přirovnával k Tymošenkové," doplnila Ivana Weberová (ODS). Rath v dopise opakuje, že je nevinný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…