Rathovi obhájci: Ve spise chybí odposlechy, je to zmanipulované

30.05.2012 15:16

Rathovi obhájci označili jeho kauzu za zmanipulovanou. Záznam o zahájení trestního řízení byl prý nepravdivý, ve spisu chybí některé odposlechy. Uvedla to Česká televize.

Rathovi obhájci: Ve spise chybí odposlechy, je to zmanipulované
Foto: hns
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová a exhejtman David Rath, fotokoláž

Obhájci Davida Ratha Adam Černý a Roman Jelínek se snaží udělat pro obviněného a uvězněného Davida Ratha co je v jejich silách. Nyní důrazně zpochybňují třeba informace o otiscích na zadržených milionech. Prý na nich rozhodně nejsou otisky Davida Ratha, upozorňuje web iDnes.cz.

"Na konci minulého týdne jsme se konečně dostali ke spisu, je to ale pouze torzo. V protokolu o odposleších chybí části, které by mluvily ve prospěch pana Ratha. Řekl nám, že tam vůbec nejsou některé rozhovory těsně předcházející zadržení," prozradil prý jeden z Rathových advokátů Adam Černý.

V dokumentech, které mají právníci v ruce, prý také nikde není ono šustění penězi při přepočítávání údajného úplatku. "Pan Rath měl při odchodu z domu černou tašku a v ní krabici s penězi. Na krabici ani penězích ovšem jeho otisky nebyly," řekl pak Roman Jelínek.

Rath tak proto prý nemohl s bankovkami šustit před tím, než jej zadržela policie.

Řvali na něj: Vydejte úplatek. Je to chyba

Navíc policisté podle obhájců chybovali dvakrát. Třeba když Ratha vyzvali, aby odevzdal  úplatek. Přímo prý jeden z nich řekl: Vydejte úplatek. A to se právníkům zdá zvláštní. „Policista může říct vydejte tašku, vydejte její obsah, ale těžko může říct tohle," podivil se pro iDnes.cz Jelínek.

Zopakoval také, že u výslechu Ratha asistoval vysoce postavený policista. Nechce však říci jeho jméno, ale prý skutečně líbal flashdisk se záznamy odposlechů. Šéf útvaru zvláštních činností Tomáš Almer, jehož jednotka má na starost odposlechy a sledování, to ale podle jeho slov nebyl.

Rath zřejmě v úterý 5. června vystoupí před poslanci ve sněmovně. Zákonodárci by poté měli hlasovat o jeho vydání k trestnímu stíhání. Podle advokátů ale Rathova řeč před poslanci prý nebude rozhodně obhajoba.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…