Bulvár létal nad věznicí a fotil Davida Ratha

31.05.2012 9:03

Deník Blesk přinesl v dnešním vydání snímky bývalého hejtmana MUDr. Davida Ratha z litoměřické věznice, kde je umístěn ve vazbě. Politik je zachycen při sportování ve vyhrazeném prostoru. Zveřejnit tyto snímky má velký smysl. Rath se totiž ihned po zatčení přirovnal k vězněné ukrajinské expremiérce Juliji Tymošenkové.

Bulvár létal nad věznicí a fotil Davida Ratha
Foto: hns
Popisek: Rath za mřížemi, ilustrační koláž

Redaktor Blesku Oldřich Tichý připomíná, že existuje série vážných podezření, že bývalá ministerská předsedkyně Ukrajiny je ve vězení vystavena fyzickému násilí, brutální šikaně a má nedostatečnou lékařskou péči. Fotografie Ratha z věznice ale ukazují sportujícího politika, jak svlečený do půl těla vystavuje svoje tělo slunci. "Vzpomeňme na to, až zase bude falešně hrát na city," píše Oldřich Tichý.

Získat snímky nejpopulárnějšího českého vězně současnosti zřejmě nebylo snadné. "Bylo to focené z letadla, protože okolní domy nejsou dost vysoké. A byla to týdenní práce celého týmu, makali jsme na tom od pátku. Nemyslím si, že by si nás Rath všiml, letěli jsme vysoko," sdělil ParlamentnímListům.cz zdroj ze společnosti Ringier Axel Springer, vydavatele Blesku.

Rathův advokát přešel do ofenzívy

Ostatní vězni se při vycházkách v litoměřickém kriminále tísní v malém izolovaném prostoru na vězeňském dvoře. Zde  se mohou odpoledne procházet. Rath má ovšem pro sebe i zde "něco extra". Má pro sebe daleko větší prostor, kde běhá pod dozorem jednoho bachaře. Nesmí totiž přijít do styku s ostatními vězni kvůli eventuálnímu ovlivňování svědků.

Dvojice advokátů obviněného exhejtmana už pracují naplno. Při zatýkání prý řekli podle Blesku zasahující policisté v Rudné u Prahy Rathovi větu „vydejte úplatek". Tvrdí to jeho obhájci a označují to za zvláštní. Podivné je prý i to, že na zabavených penězích, které nesl Rath v krabici od vína, nejsou jeho otisky. Těžko s nimi mohl šustit, jak se psal tisk. Prohlásil to Rathův advokát Roman Jelínek. Druhý právník Adam Černý tvrdí, že ve spisu chybí některé části odposlechů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…