Zoufalá ČSSD žije v předminulém století, píše Komárek v MfD

01.06.2012 11:25

Sociální demokracii v důsledku Rathova skandálu klesají preference a horký favorit příštích voleb začíná panikařit. Nyní se ukazuje, že strana, která doposud jen čekala, jak si pravicová koalice vyláme zuby na nezbytných reformách, sama není schopná nabídnout něco, co by voliče přimělo zapomenout na Rathovu krabici a volit oranžové.

Zoufalá ČSSD žije v předminulém století, píše Komárek v MfD
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Rathův korupční skandál podle Komárkova komentáře v páteční MF DNES sociální demokracii nepoloží. Ale ukázal, že strana, která už s rukama v klíně plánovala povolební koalice na tom zdaleka není tak dobře, jak se zdá. Podle Komárka nyní sociální demokraté bezradně přešlapují na místě a nevědí, co dělat.  „Strana zbavená Paroubkova jha se vrátila ke své podstatě. A tou je rozbředlost, nemodernost a nevýkonnost.“

Sociální demokraté podle komentátora nevyužili čas v opozici k vytvoření moderního a srozumitelného programu pro konkurenceschopnou ekonomiku se sociálními aspekty a tématy, které mohou oslovit i mladé lidi. Jejich voliči tak hlasují jen pro iluzi větších sociálních jistot, kterou ČSSD dost nesrozumitelně slibuje.

Komárek si myslí, že v rovnostářském, ale inteligentním česku chybí moderní levicová strana, která by netěžila jen z touhy po maminkovském, rozhazovačném státu. Sociální demokracie podle něj zarputile odmítá výzvy moderního věku internetu „jako by stála oběma nohama ne v minulém, ale dokonce předminulém století, kdy lidové masy bojovaly za svou emancipaci.“

Teď už není potřeba chránit na barikádách sociální stát, ale udělat z něj místo schopné strčit svou výkonností do kapsy Číňany, ale stále příjemné životu. Sociální demokraté si to však neuvědomují. „Masově sice nenosí pod paží peníze v krabici od vína, ale sní o krabici s dvojitým dnem, z níž by je mohla vyčarovat a štědře rozdávat,“ uzavírá v MF DNES Komárek.     


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…