Ozval se Viktor Kožený: Stál bych o místo ve veřejné správě

02.06.2012 18:01

Podnikatel Viktor Kožený poskytl rozhovor časopisu Profit."Stál bych o místo ve veřejné správě, které nějak souvisí s plánováním vědeckých aktivit v ČR v letech 2030 až 2050," vzkazuje z Baham.

Ozval se Viktor Kožený: Stál bych o místo ve veřejné správě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Podle mě se významnost neměří jen penězi, ale hlavně dopadem podnikatelovy vize a činů na okolní svět. Budoucnost je o vědě a technologiích - a v této sféře se rodí nejvýznamnější podnikatelé. Nikoli v odvětvích, jako je těžba ropy nebo uhlí. Ty jsou pro dinosaury!" prohlásil například Kožený.

S Českem udržuje kontakty

Podle něj je klíčové v životě dělat to, z čeho má člověk dobrý pocit. "To další pak přijde samo. Včetně peněz, včetně "významnosti"," uvedl v rozhovoru Kožený. Uznal, že kdysi pro něj byla klíčová kuponová privatizace. "Ano. A nyní je to pro mě zase věda a prognózy globálních trendů. A také poradenství pro mé obchodní přátele," říká podnikatel.

Kožený už loni poskytl rozhovor časopisu Reflex. Tam se vyjádřil nejen ke kupónové privatizaci, ale například ke vztahu k Václavu Klausovi. „Pan Klaus si je dobře vědom mého přínosu k transformaci a privatizaci, o tom nepochybuji. Věří zřejmě, že já si své problémy vyřeším," reagoval Kožený na dotaz, proč se Klaus nikdy neozval v jeho prospěch.

Už tedy se vyjadřoval k situaci k česku, kterou sleduje. „Snažím se být stále při věci, mám vize, jež do Česka komunikuji. Co se týče ekonomických otázek, poskytuji informace řadě lidí v české exekutivě, nebudu konkrétní, jistě by jim to neprospělo," uvědomuje si Kožený, že spojení s jeho jménem by teď nikomu asi příjemné nebylo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…