Rozkradli nám republiku. Proto jde Okamura kandidovat do Senátu

03.06.2012 16:47

Gauneři, kteří rozkradli miliardy, a politici, co nám tvrdí, že státní pokladna je prázdná, tak naštvali podnikatele v cestovním ruchu Tomia Okamuru, že se rozhodl kandidovat na podzim v senátních volbách. Vyzývá přitom všechny slušné lidi, aby do toho šli s ním, protože jen tak se podaří vytlačit nynější všehoschopné politiky.

Rozkradli nám republiku. Proto jde Okamura kandidovat do Senátu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Podnikatel Tomio Okamura, který se dlouhodobě profiluje jako kritik neutěšených poměrů v české politice i společnosti, má už nasbíráno přes tisícovku potřebných hlasů, a tak ohlásil, že se bude na podzim ucházet o zvolení do Senátu. Obvod číslo 80 ve Zlínském kraji zvolil proto, že odtud  pochází rodina jeho maminky a on sám tam od dětství často přebývá.

„Jsem hrubě nespokojen se současnou situací, kdy žijeme v rozkradené republice. Gauneři, kteří rozkradli miliardy, se nám smějí do obličeje. A politici, kteří to dopustili, nám pak řeknou, že ve státní pokladně nejsou peníze. Je nejvyšší čas se zaktivizovat a pokusit se takové lidi z politiky vytlačit,“ vysvětluje pro Parlamentnílisty.cz Tomio Okamura pohnutky, které ho vedly ke kandidatuře do Senátu.

Lidé na ulicích požadují defenestraci

„Lidé mě na ulicích zastavují a říkají, že chtějí defenestraci. To ale v demokratické společnosti není možné, a tak je vyzývám, aby se víc starali o věci veřejné, aby ukrojili více ze svého pohodlí a sami se zapojili do politiky. Protože tu neřídí ti nejschopnější, ale všehoschopní,“ nemilosrdně tepe Okamura současnou politickou garnituru.

Právě to považuje za začarovaný kruh současného stavu, protože slušní lidé do politiky nechtějí. „Lidé volají po změně, ale toho, kdo chce s dobrým úmyslem vstoupit do politiky, tak toho ušlapou a dehonestují. Když mluvím s lékaři a učiteli, tak odpovídají, že se nenechají poplivat a pošpinit. Proto jsou v politice jen ti s hroší kůží,“ zlobí se Okamura.

Spokojení s politikou ať volí mé soupeře

Před senátními volbami postaví voliče ve svém obvodu před jednoduchou otázku. „Zeptám se jich, zda jsou spokojeni, nebo nejsou spokojeni. Pokud ano, tak ať volí mé soupeře, protože to jsou všechno bývalí, nebo současní politici, kteří už měli možnost ukázat, co dovedou. Když spokojeni nejsou, tak ať volí mě, protože já nabízím změnu,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura.

„U mě mají voliči jistotu, že nikdy žádný úplatek nevezmu ani nedám,“ tvrdí Okamura, který v případě zvolení omezí část svého podnikání. „Finančně si určitě pohorším na rozdíl od těch, kteří tam jdou jen kvůli dobrému bydlu. Navíc mě čeká šest let pod mediálním drobnohledem, ale jsem na to připraven,“ konstatuje podnikatel odhodlaně.

Zvolením nezávislých kandidátů stát ušetří

Do senátních voleb půjde jako nezávislý, nechce se nechat svazovat nějakou stranickou disciplínou. „Pro mě bude dobrý zákon prostě dobrý a špatný zase špatný. Nebudu se ohlížet napravo ani nalevo. A voliči by si také měli uvědomit, že stát ušetří, když budou volit nestranické kandidáty. Za ty ostatní totiž stát zaplatí do stranických pokladen 900 tisíc korun ročně,“ doplňuje Okamura ne nedůležitý argument.

Nelibě nese srovnání s nezávislými kandidáty minulosti Václavem Fischerem a Vladimírem Železným, kteří uspěli hned v prvním kole. „Absolutně odmítám tohle srovnání. Oni neuspěli, protože nepracovali, neburcovali veřejnost, nikdy jsem neslyšel, že by se zastali obyčejných lidí. Někde jsem si přečetl, že pan Fischer vystoupil v Senátu za celou dobu třikrát. Já se budu snažit dělat maximum, už teď se k mnohému vyjadřuji. Když budu přímo u tvorby zákonů, plánuji k nim pořádat veřejnou debatu,“ prohlašuje pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …