Opilý kulak. Podrobnosti o majetku Rathova parťáka Kotta

04.06.2012 11:34

Někdejší bizarní figurka české politiky a posléze blízký spolupracovník Davida Ratha byl rovněž úspěšným pozemkovým magnátem. V malebné krajině pod Bezdězem si zakoupil a nechal zasíťovat dvacet hektarů půdy. S manželkou zde chtěli farmařit. Jenže pak do jeho života vstoupila Kateřina Pancová a o pozemky poblíž Máchova jezera ztratil zájem.

Opilý kulak. Podrobnosti o majetku Rathova parťáka Kotta
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Petr Kott si podle časopisu Týden dokázal pořídit celkem dvacet hektarů pozemků pod Bezdězem. Pozemky si pořídil v roce 2006, ještě jako poslanec. Zaplatil za ně prý milion šest set tisíc korun a plánoval, že si zde postaví statek a pořídí chov koní.

Anketa

Ptáme se znovu: Myslíte si, že je David Rath vinen?

40%
60%
hlasovalo: 7451 lidí

Někdejší vyhlášený „sněmovní opilec“, kterého časopis tituluje označením "opilý kulak", a posléze politický přeběhlík se chtěl v té době zajistit pro budoucnost, kterou tehdy ještě plánoval se svou původní rodinou.

„Vybrali si to místo, když ještě žil s manželkou Zuzanou. Mluvili o tom, že jim vadí, jak je do jejich domku v Doksech vidět z ulice. Plánovali, že si tady pořídí chov koní,“ vzpomíná jeden ze sousedů. „Nechal si tady vybudovat veškeré rozvodné sítě, studny, ale třeba i čističku vody. Investoval do toho statisíce, ale v poslední době se tomu nevěnoval. Ještě loni říkal, že má moc práce a že snad za rok,“ vypráví.

Postupně však jeho nadšení pro farmaření začalo upadat. V roce 2006, když odešel ze Sněmovny, se chytil Davida Ratha, který jej učinil šéfem středočeské pobočky VZP. V září 2007 o teplé místo přišel a nastoupil do kladenské nemocnice, kde pracoval jako lékař.

Po volbách v roce 2008 se ředitelkou kladenské nemocnice stala dávná Rathova životní a obchodní partnerka Kateřina Pancová. I lékař Kott se zde následně vyšvihl do managmentu. Není jasné, jak se poté vyvíjel partnersko-obchodní vztah ve vedení kladenského špitálu, ale podle Týdne v téže době Petr Kott opustil svou rodinu a přihlásil si bydliště do domu Pancové v Rudné u Prahy.

Pole pod Bezdězem mezitím pronajal farmáři z nedaleké vesnice a pomalu o ně ztrácel zájem. Nyní mu jeho latifundie obstavili žalobci. 


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…