Poslanec ČSSD označil Peake za trapnou moralizující kariéristku

05.06.2012 9:42

Zadržený poslanec David Rath se bude v úterý hájit před sněmovnou, která bude muset rozhodnout, zda ho vydá pro účely trestního stíhání, nebo nikoliv. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová byla od začátku proti vystoupení Ratha ve sněmovně. Obávala se, že poslanec s policejní eskortou a v želízkách bude působit jako mediální komedie a ostuda v očích zahraničí.

Poslanec ČSSD označil Peake za trapnou moralizující kariéristku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ČSSD Jiří Koskuba

ParlamentníListy.cz se dotazovaly poslanců, jaký je jejich nejhorší zážitek z Poslanecké sněmovny, který podle nich udělal ostudu parlamentu a politikům. Poslanec ČSSD Jiří Koskuba se v rámci toho opřel, aniž by ji explicitně zmínil, do vicepremiérky Karolíny Peake, která odešla z VV.

„Jsem ve sněmovně teprve dva roky. Za ostudu pro českou zem, politiku i demokracii považuji prohlasování zrušení rozpravy ještě původní trojkoalicí při tak zvaném prvním úsporném balíčku. Neubránili se tak prostě aroganci moci a následnému pošlapání parlamentního jednacího řádu. Byť vítězství měli jisté, opozici nehodlali dovolit už ani pouhé slovo. Po podobném umlčení protivníka pak většinou v historii následuje jeho internace a u těch ´nejpečlivějších´ vládců nakonec likvidace. Pochopitelně žádná slibovaná nová politická kultura, ale stará ´dobrá´ totalitní metoda. Hlasovali všichni, ODS, TOP 09 se Starosty i VV. Včetně pozdějších jen čistě ´ekonomických´ emigrantů shluklých kolem jisté trapné moralizující kariéristky. Neměli bychom na to zapomínat,“ řekl ParlamentnímListům.cz Koskuba.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…