Rath: Kdyby byla spravedlnost, celá vláda bude zasedat ve vedlejší cele

05.06.2012 17:14

Kdysi vyhlášený sněmovní buřič, přezdívaný též „kraken“, si užívá i svůj poslední sněmovní projev. Pustil se v něm do vládních politiků, kteří jsou prý mocnými vládci této země, na které policie nemůže. Místo toho jdou prý po něm - bezvýznamném politickém mravenci.

Rath: Kdyby byla spravedlnost, celá vláda bude zasedat ve vedlejší cele
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath hovoří ve sněmovně

„Jsem velmi zvědav. Jestli teď budou mít takové odposlechy ministři a jejich náměstci, tak se za chvíli bude vláda scházet ve vedlejší cele u nás v Litoměřicích.“ Příští měsíce a roky podle něj spíše ukážou, že Rathem to začalo a taky skončilo.

„Oni se snaží se ukázat, že je to úžasný průlom,“ říká o policistech. „Ale ve skutečnosti připomínají rybáře, který nahodí, chytí malou čudlu, a vykládá v hospodě, že chytil dvoumetrového sumce.“ Přitom on prý není žádná velká ryba. „Kolegové, jaká jsem velká ryba. Jakou já mám moc? Moc má vláda. A tady proti mně tu moc ukázala,“ říká.

„Hejtman, to je obstarávací funkce, ve které se staráte o obyčejné věci - domovy seniorů, školy.“ To podle něj není žádná moc. „Sumci jsou ministři, policejní prezident a takoví. Jenže na ty nikdy nedojde.“

„Vyzývám paní Bradáčovou a pana Almera s veškerou jeho technikou - pusťte se do ministrů, policejního prezidia, atd. A ne, že budete jásat, že jste zašlápli mravence,“ vyzývá Rath. 

Projev Ratha i další jednání sněmovny sledujeme ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…