Žena přišla na Drábkův úřad a řekla psům: Vykaďte se tady, ho*en je tu dost

06.06.2012 12:02

REPORTÁŽ Další z ministerských blokád má dnes upozornit na nesouhlas s reformami Nečasovy vlády. Odboráři ze státní správy, Rada postižených, sdružení ProAlt a Akční spolek nezaměstnaných organizují v rámci akce „Stop vládě“ symbolické blokády jednotlivých ministerstev. Ministerstvo práce a sociálních věcí bylo organizátory protestů od počátku považováno za jeden z „ďábelských“ resortů a jeho blokáda měla být jedním z vrcholů protestů.

Žena přišla na Drábkův úřad a řekla psům: Vykaďte se tady, ho*en je tu dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Již od půl jedenácté se konala „předehra“ blokády před Generálním ředitelstvím Úřadů práce. Zhruba 50 osob zde vyslechlo projevy organizátorů a přesunulo se před ministerstvo. Zde je naplánováno i několik scének, znázorňujících problémy občanů. Jedná se již o tradici, kterou jsou doprovázeny všechny ministerské blokády. Tentokrát si organizátoři vzali na paškál novodobé nevolnictví, které podle nich Drábkův resort způsobuje. Využili v něm i příjmení ministra, který je v jejich výjevu prezentován jako „dráb“.

V poledne průvod od hlavního úřadu práce dorazil před Ministerstvo práce a sociálních věcí v ulici Na poříčním právu, kterou demonstranti pohotově přejmenovali na „Na poříčním bezpráví.“

Ještě před zahájením akce pronikli čtyři účastníci demonstrace do vestibulu ministerstva, kde se chopili košťat a začali zametat. Nikdo z pracovníků ministerstva jim nebránil, a to ani ve chvíli, kdy do vestibulu jedna z demonstrantek přivedla čtyři psy. Následně své miláčky vyzvala: „Vykaďte se tady. Tady je hoven dost!“

K zhruba pěti desítkám demonstrantů promluvil Zdeněk Pernes z Rady seniorů. Ten zkritizoval vládní plán valorizace důchodů, který podle něj nedokáže penzistům vůbec kompenzovat růst nákladů. Zástupce seniorů však příliš velké emoce protestujících nevzbudil.

Mezi protestující se vmísili zástupci Unie otců se svým transparentem "Děti potřebují oba rodiče." Ti se snažili využít pozornosti médií ke zviditelnění.

Samotná blokáda ministerstva v tomto případě probíhala tak, že dva demonstranti v hlavním vchodu do ministerstva rozvinuli transparent. Na jedné straně transparentu je nápis „volnost, rovnost, bratrství“, doplněný otazníkem, zatímco na druhé je odpověď: „otroctví, nevolnictví, bordel“. Transparent drží demonstranti v takové úrovni, aby se pod ním každý procházející musel sehnout.

Po skončení projevů předsedů jednotlivých iniciativ demonstranti za doprovodu kytary zazpívali ministru Drábkovi píseň s vlastním improvizovaným textem na známý nápěv "Černý muž pod bičem otrokáře žil".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…