Vlakový boss Jančura prásknul na Haška: Dostane 40 milionů

07.06.2012 7:31

Majitel společnosti Student Agency Radim Jančura tvrdí, že hejtman Jihomoravského kraje a první místopředseda ČSSD Michal Hašek má dostat 40 milionů korun od výrobce vlaků, které mají na jižní Moravě nasadit České dráhy. Informuje o tom deník Právo.

Vlakový boss Jančura prásknul na Haška: Dostane 40 milionů
Foto: STUDENT AGENCY
Popisek: Radim Jančura

Jančura obvinil Haška také z toho, že kraj ročně připravuje o 150 milionů korun kvůli smlouvě s ČD uzavřené na deset let. Za celou dobu trvání zakázky na provozování železniční dopravy prý kraj přijde o 1,5 miliardy korun. 

Hašek dal přednost ČD. Má za to dostat provizi od výrobce vlaků

„V roce 2009 jsme na požadavek kraje přinesli nabídku na provozování elektrických vlaků na jižní Moravě. Přesto, že tato nabídka byla o 150 milionů za rok na dotacích levnější než nabídka ČD, se hejtman Hašek rozhodl a podepsal desetiletou smlouvu s ČD,“ tvrdí Jančura podle deníku Právo.

V souvislosti s touto smlouvou se pak podle Jančury mluví o provizi pro Haška. „Mezi politickými stranami se hovoří o tom, že ať už ČSSD nebo pan Hašek mají dostat provizi od výrobce vlaků, které mají ČD na elektrické tratě dostat. Mluví se o 40 milionech,“ prohlásil vlastník Student Agency.

Hašek ale takové nařčení odmítl, například v profilu na ParlamentníchListech.cz.

„Jsme velmi překvapeni a znepokojeni zavádějícími informacemi pana Romana Jančury, které se objevily v médiích. Důrazně se proti nim ohrazujeme. Domníváme se, že pokud by pan Jančura měl jakékoliv relevantní důkazy o svých tvrzeních, již dávno by se obrátil na orgány činné v trestním řízení či na ÚOHS. V této souvislosti je nutné poukázat na skutečnost, že do dnešního dne žádná z firem pana Jančury nepředložila Jihomoravskému kraji nabídku na komplexní zabezpečení dopravy na regionálních tratích,“ napsal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…