Velká radost: Vymetání pokračuje, došlo i na Parkanovou

14.06.2012 7:26

Komentátor Karel Steigerwald oceňuje, že ve vyšetřování politiků došlo i na bývalou ministryni Vlastu Parkanovou, která prý už definitivně není žádnou čudlou. Má však obavy, aby se v tomto případě podařilo věc dovést do konce- jinak hrozí ještě větší deziluze veřejnosti.

Velká radost: Vymetání pokračuje, došlo i na Parkanovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová ve sněmovně

„Orgány se nadechly a jdou do toho ostře,“ oceňuje hned v úvodu svého komentáře v MF DNES. Pozastavuje se však především nad sladěným křikem celé generality TOP 09, že žádost o vydání bývalé ministryně je naprosto absurdní. „Absurdní je to celé dohromady. Letadla, vozidla, předražování, závady, planá vyšetřování, odklady, mlžení,“ myslí si Steigerwald.

Teď prý bude důležité, co se odehraje u soudu. Pokud soudy obviněné osvobodí, bude to pro žalobce obrovská blamáž a pro veřejnost upevnění pocitu, že to celé byla jen habaďůra. „Kdo očistu veřejných poměrů chce, musí doufat, že se žalobci u soudů předvedou ve vší právnické kráse,“ píše komentátor.

Vše o letounech CASA ZDE

Nejhorší by prý přesto bylo, kdyby Sněmovna obviněného nevydala. Vypadalo by to, že provinilce kryje. Pochybnosti, že tak chrání jeho politickou svobodu před zvůlí protivníků, jsou prý liché. „Provinilci se tak rádi tváří, ale důkazy ani indicie nemají,“ připomíná Steigerwald.  Veřejný soudní proces je podle něj nejlepší ochranou poslanců před politickou šikanou.

Strany už dnes nemají sílu, aby aféry ututlaly. „Záporem je nechlapský postoj, který poukazuje především na ostatní partaje.“ Dobré vychování by kromě ochoty vydávat prý mělo politikům nakazovat i zdržení se unáhlených soudů. „Měli by spíš vyprávět, jak sami vymetají ze svých partají to nepěkné, co tam každý cítí.“ Jinak podle komentátora MF DNES lidé zatouží vymést i je samotné.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…