Mašín z Kalifornie: Čeští podrazáci, klid. Korupce se netrestá, jde o řemeslo s budoucností

17.06.2012 20:19

JINÝMA OČIMA Sametová revoluce krádeže a korupci uzákonila, tak se nedivte. Dnešní generace podrazáků, což jsou dědicové komunistických papalášů, může být v klidu. Pohled do historie je uklidňující. Krádeže a korupce se netrestají, řemeslo tak má budoucnost! Takhle vidí řadu korupčních afér v české politice Josef Mašín.

Mašín z Kalifornie: Čeští podrazáci, klid. Korupce se netrestá, jde o řemeslo s budoucností
Foto: bojovnici.cz
Popisek: Josef Mašín

„Přechod od komunismu do postkomunismu byl hladký. V kapitalistickém systému zůstala mentalita těchto lidí stejná, jen korupční obnosy se zvětšily,“ hodnotí ironicky Josef Mašín, který žije v Santa Barbaře v Kalifornii. Rojení korupčních afér v Česku ho i jeho přátele nechává klidným. „Pro dnešní Česko je to symptomatické, jde pouze o malý pracovní úraz. Tyto případy žádnou obzvláštní pozornost v okruhu mých známých nevzbudily,“ podotýká a následně pro ParlamentníListy.cz líčí celé zlodějské dějiny Čechů.

Zlatokopové v Sudetech

„Nic nového pod sluncem. Tento stav je v souladu s vývojem mentality českého národa. Po vzniku první Československé republiky darovali občané z vlasteneckého nadšení své rodinné šperky i snubní prsteny do národního zlatého pokladu. Po skončení druhé světové války nadšení občané, aniž by k vítězství jakkoliv podstatně přispěli, tentokrát jako zlatokopové vpadli do bývalých Sudet, kde se podíleli na nezasloužené kořisti. Přišel vítězný únor a čtyřicet let socialismu. Stát, v čele s komunistickou smetánkou, rozkrádal ve velkém. Jelikož socialismus může existovat pouze tak dlouho, pokud je ještě někdo, komu se dá něco odcizit, musel se tento systém zákonitě zhroutit. Ti malí se během těch čtyřiceti let naučili rozkrádat státní majetek v malém, dvě cihly v aktovce nebo pytel cementu v kufru auta,“ nahlíží do minulosti.

„Krádeže, korupce a švejkoviny se staly součástí každodenního života, ve kterém vyrostla generace vůdců, z nichž si pak komunisté po rozpadu svého systému vybrali dědice, jimž předali kormidlo národa za cenu své beztrestnosti. V listopadu 1989 se „sametovým“ revolucionářům v čele s Václavem Havlem podařilo podrazit národ nástrojem nebo způsobem, kterým byla kontinuita zákonů. Svým chlebodárcům se tito noví vůdcové odměnili tím, že pod humanistickým heslem „nejsme jako oni,“ nebyly komunistické zločiny potrestány a rozkradené majetky zůstaly v rukou těch, kteří je rozkradli. Dnešní generace podrazáků nemusí být zneklidněna. Pohled do historie je uklidňující, krádeže a korupce se netrestají, řemeslo tak má budoucnost,“ líčí lakonicky.

Korupce nezná levici ani pravici

Před rokem mu zemřel bratr Ctirad a před dvěma Milan Paumer, takže dnes je Josef Mašín jediným žijícím členem odbojové protikomunistické skupiny bratří Mašínů. Právě oni se v roce 1953 prostříleli přes NDR do Západního Berlína. Dnes žije jako Joe Masin v kalifornské Santa Barbaře a řídí vlastní firmu, která má pobočky po celém světě. Podle něj v Česku i v dalších zemích bývalého východního bloku vládnou lidé načichlí komunismem a zvyklí na korupci.

Pro server iDNES.cz přirovnal Mašín před lety Čechy ke zkaženým okurkám v octě. „Nechte okurky čtyřicet let v octě a uvidíte, co to s nimi udělá. To udělalo s Čechy čtyřicet let komunismu, tři generace v tom vyrůstaly a národním sportem bylo a je okrádání státu,“ řekl.

Pro ParlamentníListy.cz nyní Mašín dodává: „Existence a pojem krádeže a korupce má v Čechách delší historii, než bylo jen období normalizace. Sametová revoluce krádeže a korupci pouze uzákonila. Právní řád a právní povědomí národa má kořeny v ústavě a ve svých zákonodárcích.“

Vůbec nikoho nejmenuje, ale je jasné, že míní smršť korupčních afér, která stále devastuje Česko. Kauzy jako Bárta, Škárka, Bém, Janoušek, Rath, Parkanová. K tomu nakonec zřetelně říká: „Korupce nezná pravici ani levici. Její odhalení je vždy správné. Otázkou ale zůstává, jak bude potrestána.“

Sledujeme témata letouny CASA a Rathovo zadržení. Čtěte také o penězích za mlčení ve VV a o Janouškových odposleších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …