To už prý překračuje všechny meze: Šéf ČT Dvořák a zakázka pro kamarádku

18.06.2012 7:57

Petr Dvořák a jeho vedení České televize si nedělají příliš starostí s transparentností nakládání s veřejnými prostředky. Zakázky pro televizi se přidělují bez výběrového řízení a občas i kamarádům pana generálního ředitele. A Rada České televize, která na něj má dohlížet, o tom prý vůbec nic netuší.

To už prý překračuje všechny meze: Šéf ČT Dvořák a zakázka pro kamarádku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Podle magazínu Týden dokázal ředitel Dvořák během svého krátkého působení již dvakrát přihrát  zakázku  své někdejší kolegyni z PPF Jitce Tejnorové. Ta vlastní společnost DMC managment consulting, která se zabývá personalistikou. Poskytuje takové služby jako „řízení procesů hromadného propouštění“ či nasazování informátorů do kolektivu zaměstnanců, pro Českou televizi ovšem prozatím pořádala psychotesty a odborné školení.

V prosinci, těsně po Dvořákově nástupu, organizovala DMC pro Českou televizi velké psychotesty pro redakci zpravodajství, za které Česká televize zaplatila 300 tisíc. Celá akce navíc proběhla bez výběrového řízení. Nedávno pak - rovněž bez výběrového řízení - dostala  od ČT další kšeft. Na zámku nedaleko Kolína po celý víkend její pracovníci školili zaměstnance ČT, jak zachránit tristní stav hlavní zpravodajské relace Události. Za dva dny školení vyinkasovala 120 tisíc.

Čtěte vše o ČT

O poslední Dvořákově partyzánské akci na účet státu a koncesionářů přitom nic netušila Rada České televize, které má generální ředitel skládat účty. „Je to pro mě naprosto nová informace, dozvěděl jsem se jí teď od Vás,“ sdělil Týdnu předseda Rady Milan Uhde.

Další člen Rady Radek Mezulánik, který Dvořákovo vedení dlouhodobě kritizuje, prohlásil: „Bohužel se této informaci již ani nedivím. S klientelismem v ČT byly problémy vždy, ale to, co se děje pod novým vedením, překračuje hranice možného,“ říká.

Sami redaktoři zpravodajství si však víkend na zámku pochvalují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…