Schwarzenberg napsal ruské kapele: Velice vás obdivuji, držte se

18.06.2012 13:27

Vzpomínáte si na tak zvanou Lennonovu zeď, která kdysi bývala na pražské Kampě? Jakási obdoba této zdi teď vyrostla na dolní části Václavského náměstí. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg na zeď pak napsal vzkaz: Držte se! Slova míří k vězněné ruské skupině Pussy Riot.

Schwarzenberg napsal ruské kapele: Velice vás obdivuji, držte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

V Praze začíná Týden svobody - akce, která má upozornit na porušování základních lidských práv. Mottem druhého ročníku Týdne svobody je pak "Svoboda slova".

„V dolní části Václavského náměstí vyrostla třicet metrů dlouhá zeď, na kterou mohou lidé psát vzkazy,“ upozornil v této souvislosti Český rozhlas. Na zeď může psát kdokoli, a to dnes i zítra. Pak se část zdi přesune na Střelecký ostrov. 

Vzkazy tam ale lidé podle rozhlasu třeba píší ruské kapele Pussy Riot. Její tři členky jsou totiž momentálně za kritiku politiky prezidenta Putina ve vězení. 

„Zeď na Můstku je obdobou Lennonovy zdi, která kdysi bývala na Malé Straně. Lidé na ni mohou psát své vzkazy. První, kdo takto vězněným Ruskám symbolicky poslal vzkaz, byl ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg,“ informoval o akci pro Český rozhlas jeho reportér Jan Herget. 

A co Schwarzenberg ruským ženám napsal? „Velice vás obdivuji, držte se. I Rusko získá svou důstojnost a svobodu. Všichni na vás myslíme.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…