Na Václavák! Proti církevním restitucím, burcuje rudý tisk

19.06.2012 11:33

Pondělní tisková konference spisovatelky Lenky Procházkové a režiséra Václava Dvořáka měla vyburcovat veřejnost proti návrhu církevních restitucí. Padala na ní označení jako „miliardová krádež“, nebo „Zmetek, který poškozuje stát.“ Proto je třeba jeho schválení za každou cenu zabránit. Občany vyzývají, aby na svátek Jana Husa vyrazili na Václavské náměstí a psali svým poslancům.

Na Václavák! Proti církevním restitucím, burcuje rudý tisk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti církevním restitucím na Václavském náměstí

Ačkoliv tisková konference spisovatelky Lenky Procházkové a režiséra Václava Dvořáka byla kompletně přenášena Českou televizí, podle Haló novin proběhla za minimálního zájmu médií.

Podle režiséra Dvořáka si církev nárokuje i majetek, který jí patřil hluboko před Únorem´48. Podle spisovatelky Procházkové je vládní návrh vyrovnání církvemi nejen proti duchu Ústavy, ale i proti pozemkovým reformám T. G. Masaryka. Obává se, že restituovaný majetek bude vyveden do zahraničí. Procházková upozorňuje, že stojíme na obrovské křižovatce a svádí se historická bitva. „Přepisují se tu dějiny,“ burcuje.

Na 6. července proto svolala na Václavské náměstí v Praze demonstraci, na které mohou občané projevit svůj nesouhlas s chystanou „krádeží“. Vyzvala rovněž občany, aby napsali svým poslancům a důsledně po nich požadovali odpověď. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…