Hostivické zastupitelstvo jednalo poprvé bez Ratha

25.06.2012 18:37

V Hostivici v pondělí v podvečer poprvé od zatčení exhejtmana Středočeského kraje a místního obyvatele Davida Ratha jednalo místní zastupitelstvo. ParlamentníListy.cz se tam vydaly, aby zjistily, do jaké míry a zda vůbec bude jednání odlišné.

Hostivické zastupitelstvo jednalo poprvé bez Ratha
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Půl hodinu před zasedáním zela místní sokolovna prázdnotou. Pokud se říká, že David Rath přihrával své obci víc peněz než je zdrávo, rozhodně se to nepodepsalo na sokolovně. Staré obložení a opadaná omítka na stropě nenasvědčují zrovna "odklánění" peněz. Zásadní změny se v Hostivici nekonaly ani po zahájení jednání. Anebo nebyly vidět. Zákonitě však přišla otázka na to, zda se na jednání zastupitelstva choval David Rath obdobně, jako ho znala většina veřejnosti z projevů v Poslanecké sněmovně.

„To vlastně ani srovnávat neumím, jeho projevy ve sněmovně jsem totiž většinou neviděl a nesledoval. Každopádně i tady někdy s projednávanými body souhlasil, jindy nikoli,“ řekl ParlametnímListům.cz místostarosta Jiří Kučera (SNK). Zároveň prozradil, že v Hostivici byl obecně Rath brán lidmi jako přínos pro obec, většina na něj pohlížela velmi pozitivně.

Na otázku, jaké názory panují v městečku na vinu či nevinu Davida Ratha a koneckonců také jaký názor na to má Kučera sám, však odpovídat nechtěl. Vše shrnul pouze pod lakonické: „Bez komentáře“.

Vazebně stíhaného poslance nahradila v úvodu jednání složeným slibem Věra Gráčová (ČSSD), která zároveň usedne do městské rady místo blízkého spolupracovníka bývalého hejtmana Patrika Tomšů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…