Odborník pozoroval vystupování Miroslava Kalouska a napsal o tom do novin

26.06.2012 8:21

Sociolog Antonín Rašek se pozastavuje nad vystupováním ministra financí Miroslava Kalouska v médiích v souvislosti s kauzou Vlasty Parkanové. Podle odborníka spoléhá ministr pouze na pocity a rezignuje na argumenty, čímž ale ztrácí přesvědčivost.

Odborník pozoroval vystupování Miroslava Kalouska a napsal o tom do novin
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek a Vlasta Parkanová, koláž

"Kdyby žil univerzitní profesor Oldřich Mikšík, byl by pro něho jako odborníka na zátěžové situace ministr financí Miroslav Kalousek vděčným objektem pro psychologickou analýzu. Stačilo by mu ministra pozorovat na nejrůznějších vystoupeních ke kauze Parkanová," píše sociolog v úterních Hospodářských novinách.

Podle odborníka zneklidňuje Kalouska už samotné téma, navíc do složité problematiky vkládá příliš mnoho emocí, což jej limituje. "Ministr se spoléhá na pocity. Pravděpodobně předpokládá, že bude-li útočit na policisty a opakovat v podstatě jeden argument, bude to pro další diskusi postačující. Přitom zapomíná, že tím především ztrácí přesvědčivost," míní.

Škodí i ostatním

Sociolog dále tvrdí, že Kalousek svým postupem komplikuje život paradoxně především Vlastě Parkanové, kterou se snaží hájit. Parkanová prý přece může v klidu předstoupit před soud, je-li přesvědčena o své nevině a má čisté svědomí. Ministr škodí prý také celé TOP 09. "A bude-li i nadále tlačit poslance své strany k zamítnutí žádosti o vydání Parkanové argumenty o chybějících mozkových závitech, dostane je do schizofrenní politické situace," píše odborník.

Raškovi není jasná motivace emocionálně podmíněných reakcí, o nichž prý nemůže být u Miroslava Kalouska pochyb. Ať už chce chránit Vlastu Parkanovou, udržet čistý štít TOP 09, nebo znemožnit údajnou policejní zlovůli, stačí prý přece věcná argumentace, emoce jsou zbytečné. Je proto na místě uvažovat o jiném motivu, který prý pravděpodobně leží někde jinde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…