Pavel Bém se zastal Parkanové a Kalouska

26.06.2012 10:01

Ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek vyvolal svým výrokem, že trestní stíhání exministryně obrany a místopředsedkyně sněmovny Vlasty Parkanové znamená bezprecedentní útok na demokratický mechanismus a náběh na policejní stát, značný rozruch a mnoho politiků ho za tato slova odsoudilo, ne však poslanec Pavel Bém.

Pavel Bém se zastal Parkanové a Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

„Neexistuje v tomto případě zákonná povinnost zadat si nezávislý posudek na cenu obvyklou. Já jsem hluboce přesvědčen, že jsme svědky bezprecedentního policejního útoku na rozhodovací mechanismy demokratického státu,“ prohlásil v ČT Kalousek. „To je náběh na policejní stát,“ řekl též první místopředseda TOP 09.

Drtivá většina politiků s jeho názorem ale nesouhlasí, ale poslanec Pavel Bém v reakci na Kalouskovo prohlášení pro ParlamentníListy.cz vyjádřil své pochopení. „S Mirkem Kalouskem v poslední době souhlasím relativně málo, ale v této ´kauze´ zcela určitě ano,“ uvedl Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…