Chci křičet! vyjádřil se Vít Bárta k řečem o zásluhách Pospíšila

28.06.2012 10:54

Poslanec VV Vít Bárta ve svém internetovém deníku kritizuje čtvrteční rozhovor deníku MF Dnes s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Ačkoliv Bárta připomíná, že sám není vůči manipulativnímu Pospíšilovi objektivní, otázka deníku mu vadí, protože nemá s objektivní novinářskou prací nic společného. Navíc justici u nás rozhýbaly VV, nikoliv odvolaný ministr.

Chci křičet! vyjádřil se Vít Bárta k řečem o zásluhách Pospíšila
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Redaktor deníku MF Dnes se v rozhovoru ve čtvrtečním vydání novin zeptal Nečase, zda se členové ODS nelekli, že Pospíšil a Kubice dali žalobcům a policistům volnou ruku.

Podle Bárty MfD zjevně opomněla, že sama opakovaně upozorňovala na snahu Kubiceho odvolat policejního prezidenta během tohoto roku. „Tomu se neříká volná ruka, ale házení klacků pod nohy!“ píše Bárta na svém webu a dodává, že „otázka Dolejšího je manipulativní a nemá s objektivní novinářskou prací nic společného!“

Celý článek V. Bárty ZDE

Bárta doslova píše: „Chci křičet.“ Totiž nebýt podzimního ultimáta v roce 2010, Pospíšil by se státním zastupitelstvím neudělal nic. Bárta míní, že to VV rozhýbaly justici a policii, ne Kubice, ani Pospíšil.

„A upřímně, když vidím, jak nové, zemanovské vedení státního zastupitelství v Olomouci zametá kauzu senátora Lajtocha z ODS pod koberec, včetně celého vedení radnice v Přerově pod vedením ODS a ČSSD, nejsem si jist, že státní zastupitelství jde cestou ideální,“ říká Bárta.

V článku Bárta dále přiznává, že on sám je vůči Pospíšilovi neobjektivní. Důvodem je Pospíšilův plzeňský kmotr Jurečko se Škárkou, jež stojí za Bártovou, podle něj nesmyslnou, soudní peripetií. Navíc nebude glorifikovat ministra, který za Topolánkovy vlády řídil, ba chválil lidi, proti kterým v Nečasově vládě vystupuje a je za to chválen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…