Šupito presto, zlá čarodějnice Nečas vymetla Pospíšila jako služku

30.06.2012 10:13

V pozadí odvolání ministra spravedlnosti nestojí boj dobra se zlem, ale souboj kmotrů. Podle Jiřího Hanáka to dnes chodí tak, že vše se zde odehrává mezi jednotlivými kmotrolandy.

Šupito presto, zlá čarodějnice Nečas vymetla Pospíšila jako služku
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Transparenty i projevy řečníků jasně ukázaly nevoli veřejnosti k odvolání ministra

„Premiér Nečas propustil ministra spravedlnosti Pospíšila jako domácí pán služku, která mu rozbila oblíbenou konvici na čaj. Šupito presto, na hodinu a hned,“ připouští v komentáři pro Právo. Kvůli těmto nechutným okolnostem však prý není třeba, abychom z exministra dělali Drakobijce, který tak dlouho udatně vymetal justiční sloje, až ho zlá premiérská čarodějnice bodla do zad. Po většinu svého ministrování totiž prý zmíněné draky ochotně krmil.  

Právě on se dlouho zdráhal odvolat nejvyšší státní zástupkyni Veseckou, právě on jmenoval Vlastimila Rampulu na pražské vrchní zastupitelství, kde si jeho favorit získal přezdívku „zametač“ a celkově se nad problémy justice dlouho pouze kýval jak setrvačníkový Buddha.

V této zemi rozhodnutí ani na premiérské úrovni nebývají odborná, ale kmotrovská, myslí si Hanák. Nyní se kmotři začali bouřit proti návladní Lence Bradáčové a zrušení vrchního státních zastupitelství. Samozřejmě jen ti kmotři, kteří jsou momentálně u lizu - ti druzí naopak Bradáčovou vítali.

Ministra Pospíšila tak podle Hanáka odvolal souboj kmotrů, v němž se premiér přiklonil na stranu těch „ochočených“. Tak se dnes u nás vládne.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…