Čmárání a vypouštění smradu. To jsou nové zbraně proti Nečasově vládě

30.06.2012 15:00

Slávek Popelka, který se snaží všemi možnými prostředky zvrátit poměry v Česku, ve svých aktivitách - ačkoli ztrácejí na podpoře veřejnosti, na rozdíl od minulých měsíců - neustává. Vyzývá k občanské neposlušnosti, snažil se vyhnat vládu i prezidenta bubnováním u Hradu. Ostatně i hlavu státu chtěl přestěhovat na jiný hrad - ovšem Mírov. Nyní burcuje lidi ke "křídové" revoluci.

Čmárání a vypouštění smradu. To jsou nové zbraně proti Nečasově vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Holešovská výzva

„Existuje několik forem, kterými můžeme jako občané dát najevo svůj odpor či svá přání. Pokud chceme odchod politiků, spusťme takzvanou křídovou revoluci. Na chodníky, ploty, zdi či podobné plochy napíšeme slovo DEMISI, či jméno politika a slovo odstup – například: Kalousku odstup,“ vysvětluje Slávek Popelka další nápad, jak protestovat.

Na stránkách Holešovské výzvy pak opět připomíná to, že v případě nezbytnosti bude vyhlášena generální stávka.

„Byly vyhlášeny akce občanského odporu a neposlušnosti vůči vládě i politikům, kteří škodí zemi i lidem, kteří ji obývají. Toto právo nám dává článek 23 Listiny základních práv a svobod,“ připomíná Popelka a s tím, že v první fázi mohou občané vyjádřit občanský odpor viditelným nošením visačky nebo kovového odznaku s nápisem Stydím se za vládu a prezidenta a chci jejich demisi. Další z možností, kterou Popelka navrhuje, je podávání trestních oznámení na politiky. „Policie má totiž zájem je stíhat, potřebuje ale podporu lidí zdola,“ podotýká.

A vedle generální stávky, pokud se prý tyto formy odporu ukážou málo účinné, přikročí Popelka a jeho stoupenci nejpozději na podzim k důraznějším formám nátlaku. Co to bude obnášet? Například prý budou pozváni zemědělci, aby obsah svých cisteren - klidně třeba i naplněných močůvkou, vypustili nejen před vládou, ale i parlamentem, Hradem a dalšími státními institucemi.  A připomíná, to, o čem již v minulosti ParlamentníListy.cz v souvislosti s aktivitami tohoto odpůrce současné vlády, ale i poměrů před rokem 1989, informovaly.

„Vyzveme veřejnost, aby přestala platit daně, které politici stejně rozkradou, aby lidé neplatili za předraženou elektřinu..,“ stojí uvedeno na webu Holešovské výzvy.

V tomto případě je ale nutné opět připomenout varování před tím, že takovýto druh občanské neposlušnosti s sebou může přinést i trestní postihy.

Jak se ukázalo, ani vjezd zemědělských cisteren do Prahy před zmiňované úřady, nebude možná tak zcela jednoduchý a bez protiakce. Popelka totiž připomíná, že ve středu, tento týden zemědělci z Moravy také vezli k Úřadu vlády "voňavý" dárek v cisternách. Byli zastaveni už před Prahou.

Otázkou tak je, do jaké míry budou tentokrát výzvy k „revoluci“ veřejností vyslyšeny.

Navždy rebelem..?

Slávek Popelka byl na konci osmdesátých let minulého století kvůli svým politickým aktivitám vězněn. Ve své protistátní činnosti však býval spíše individualistou a s chartisty se setkával jen vzácně. Jen jednou od nich prý využil pomocnou ruku v podobě zajištěného noclehu.

"Popravdě, mnozí se mně už tenkrát příliš nezamlouvali, po pár letech po Sametové revoluci se ukázalo, že má nedůvěra k nim byla oprávněná," přiznal před časem Slávek Popelka, publicista a osoba samostatně výdělečně činná ParlamentnímListům.cz. Ve své politické angažovanosti pokračuje i nyní a opět vyzývá lidi k revoltě. V polovině letošního března se mu prostřednictvím Holešovské výzvy podařilo dostat do ulic tisíce lidí, kteří protestovali proti vládě. Původní masový zájem o Holešovskou výzvu však postupně upadá, jak kvůli neshodám lidí v ní angažovaným, tak  kvůli tomu, že se po mnoha týdnech významných aktivit této iniciativy ukázalo, že název není nikde registrovaný. Využila toho Dělnická strana sociální spravedlnosti, která Holešovskou výzvu představila jako svojí, poté, co si ji nechala zaregistorvat ministerstvem vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …