Jak by mohl Kalousek nad whisky s ledem pohřbít vyšetřovatele Parkanové?

02.07.2012 8:13

Každý v této zemí ví, že kterýkoliv ministr může ovlivnit kariéru kteréhokoli státního zaměstnance. Přitom se mnohokrát stačí jenom sejít u "tulamorky" s ledem a osud nepohodlného zpečetit, píše komentátor MF Dnes Martin Komárek.

Jak by mohl Kalousek nad whisky s ledem pohřbít vyšetřovatele Parkanové?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Pokud nemají lidé nic společného se státem a s financemi, mohou ministrovi Kalouskovi (TOP09) klidně říct od plic, co si o něm myslí. Opačně to ale nejde. „Pokud však platíte daně, neřkuli, že vás přímo zaměstnává stát, musíte brát telefonát od Kalouska vážně,“ obhajuje komentátor počínání vyšetřovatele Mazánka.

Ten nedávno ohlásil policii telefonát právě s ministrem Kalouskem, kdy mu šéf státní kasy údajně i vyhrožoval slovy, že u policie končí. Vše v souvislosti s vyšetřováním nákupu předražených letadel CASA. Podle Komárka se Kalousek nikdy neozýval tak hlasitě jako nyní.

Komentátor si všímá i toho, že se ministr financí v nedávném rozhovoru zmínil, že i kdyby chtěl, tak by stejně nemohl z titulu své funkce nijak místo vyšetřovatele Mazánka ovlivnit. Což není pravda, míní Komárek. „Každý v této zemí ví, že kterýkoliv ministr může ovlivnit kariéru kteréhokoli státního zaměstnance,“ píše v pondělní MF Dnes.

Přitom stačí nad whisky s ledem říct: „Hele, Kubo, vyraz toho z.... už mě s... ten hajzl.“ Zmíněný Kuba by mohl opáčit co za to? „Těch tři sta melounů na ty operativní záležitosti,“ dedukuje komentátor s tím, že by v tuhle chvíli byl osud nepohodlného policisty zpečetěn.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…