Odborník: Chudák Parkanová. Ten rozhozený Kalousek ji nehájí moc dobře

04.07.2012 9:28

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) nikdy nechodil pro ostrá slova daleko. Ovšem to, co předvádí v kauze Vlasty Parkanové, je podle řady odborníků do nebe volající. Místo logických argumentů využívá emočních nábojů a varuje před nástupem policejního státu. Tím však Parkanové ani trochu nepomáhá. Policisté její případ prověří o to důkladněji.

Odborník: Chudák Parkanová. Ten rozhozený Kalousek ji nehájí moc dobře
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek a Vlasta Parkanová, koláž

Komentátoři se většinou shodují v tom, že razance, s jakou ministr financí Miroslav Kalousek chrání svou kolegyni Vlastu Parkanovou (oba TOP 09) exministryni obrany škodí. Výroky o tom, že se za žádostí o vydání Parkanové skrývá zlý úmysl nebo že sledujeme náběh na policejní stát, napovídají pouze tolik, že se Kalousek bojí. Pro svá tvrzení totiž nemá odpovídající argumenty. V textu pro dnešní Hospodářské noviny na to poukazuje sociolog Antonín Rašek.

Policisté si dají záležet

„Je mi líto Vlasty Parkanové, že se její politické obhajoby ujal právě kauzou vyvedený z míry Miroslav Kalousek. Nevěřím, že jde o spiknutí, zlý úmysl či v souvislosti s tímto případem o vytváření policejního státu. Ale myslím si, že si policisté dají po Kalouskových útocích na vyřešení nákupu letadel CASA záležet. Kdo by se jim po tom všem divil?“ ptá se sociolog.

Je třeba dodat, že Rašek takto přísně nehodnotí Kalouska poprvé. Již před několika dny pro Hospodářské noviny prohlásil, že ministr vkládá do své obhajoby příliš mnoho emocí a dozfám že si vystačí s útoky na policii, což mu výrazně ubývá na přesvědčivosti. Kalouskův telefonát vyšetřovateli v kauze CASA ale podle všeho sociologa přiměl k dalšímu komentáři.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…