Vzkaz do plzeňské ODS: Premiéra nikdo nebude předvolávat

04.07.2012 18:50

Premiér Petr Nečas ve středu jasně vzkázal místopředsedovi plzeňské Regionální rady ODS Romanu Jurečkovi, že „premiéra nikdo nebude předvolávat“. Reagoval tak na veřejnou výzvu, kterou Jurečko předsedovi vlády adresoval kvůli odvolání Jiřího Pospíšila z postu ministra spravedlnosti.

Vzkaz do plzeňské ODS: Premiéra nikdo nebude předvolávat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Roman Jurečko, který bývá označován za jednoho z největších kmotrů v rámci ODS, totiž přes rozhovor v LN vzkázal, že po něm bude chtít podrobně vysvětlit, proč Pospíšila odvolal.

"Jsem připraven to relevantním orgánům, relevantním členům ODS vysvětlit. Koneckonců to moje vysvětlení nebude překvapivé a zaznělo veřejně,“ sdělil po středečním zasedání kabinetu Nečas. Dodal však, že nemá, co by k tomuto kroku více dodával, neboť důvody řekl veřejně a na tom, že Pospíšil svůj resort manažersky a rozpočtově nezvládl, si prý trvá.

Vedení ODS  s odvoláním souhlasí, jen Sobotka nepodepsal

Jurečko pak v prohlášení pro ČTK uvedl, že se nejednalo o žádné předvolání, ale regulérní povánku na nedělní regionální sněm ODS v Plzeňském kraji. Ten bude mimo jiného také rozhodovat o tom, zda se exministr Jiří Pospíšil postaví do čela kandidátky občanských demokratů v nadcházejících krajských volbách.

Prakticky celé širší vedení strany však Nečasovi stran odvolání Jiřího Pospíšila vyjádřilo podporu. Svůj podpis pod prohlášení nepřipojil pouze místopředseda Senátu a kandidát ODS na prezidentský úřad Přemysl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …