Ani děsivá vedra neodradila poutníky, na Velehrad jich přišlo třicet tisíc

06.07.2012 12:00

Bohoslužbou vyvrcholily Dny lidí dobré vůle na Velehradě, kterých se zúčastnily desítky tisíc věřících z celé České republiky. Na Dnech dobré vůle tradičně oslavují příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu.

Ani děsivá vedra neodradila poutníky, na Velehrad jich přišlo třicet tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohoslužba v Mnichově

Při mši, kterou sloužil kardinál Dominik Duka, panovalo pekelné vedro. Desítky dobrovolníků zásobovali přítomné vodou a plné ruce práce měli i zdravotníci. Několik lidí v horku zkolabovalo a musela jim být poskytnuta první pomoc. Členové Maltézské pomoci na místě ošetřili asi třicet lidí kvůli nevolnostem. Ve stanech bylo ve zvýšené pohotovosti deset zdravotníků a množství dobrovolných pracovníků.

Na letošních slavnostech panovala  příjemná atmosféra. Na Večer lidí dobré vůle přišlo více než dvacet tisíc lidí a vynesl téměř milion korun.  
 
Na Dnech dobré vůle věřící tradičně oslavují příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu. Letos taktéž věřící zahájili jubilejní rok připomínající 1150 let od jejich příchodu. Oslavy vyvrcholí příští rok. Velehrad má totiž pravděpodobně navštívit papež.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…