Doktor Macek o zemřelém europoslanci ČSSD: Bolševik, co chválil Stalina

09.07.2012 10:06

Úmrtí Jiřího Havla, europoslance ČSSD, vyvolalo nejen soucitné výroky. Vzápětí se objevila i drsná kritika. Glosátor politického dění a bývalý politik doktor Miroslav Macek zveřejnil na svém stránce nevybíravá slova na Havlovu adresu a jeho působení na české politické scéně.

Doktor Macek o zemřelém europoslanci ČSSD: Bolševik, co chválil Stalina
Foto: Štěpán Hašek
Popisek: Europoslanec Jiří Havel

"O mrtvých prý jen dobré (ač nechápu, proč), takže á margo úmrtí europoslance Jiřího Havla jen pro připomenutí: bolševik z husákovské doby, spoluautor ekonomických skript v nichž vychvaloval hospodářskou politiku J. V. Stalina, člen všelikých správních rad státních podniků, vytrvalý zakladatel různých levicových iniciativ a straniček a posléze člen ČSSD a Paroubkův místopředseda vlády...," píše doslova Macek.

Lítost nad Havlovým odchodem vyjádřila i opozice

V kontrastu k těmto slovům Havlovo úmrtí zasáhlo nejen jeho kolegy ze sociální demokracie, upřímnou lítost vyjádřili i jeho političtí oponenti.

„Dnešní zpráva o úmrtí Jiřího Havla mne silně zasáhla. Je to velmi bolestivá ztráta pro celou českou levici. Byl to nesmírně vzdělaný, poctivý a slušný člověk. Podílel se dlouhá léta zásadním způsobem na programové práci v sociální demokracii, patřil k autorům našeho ekonomického programu. Chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině a všem jeho blízkým. Jiří nám bude velmi chybět,“ komentoval předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v prohlášení v neděli odpoledne.

"Přestože Jiří Havel vycházel z jiných ideových východisek, byl to ekonomický odborník a evropskou integraci viděl svýma očima. Několikrát mi s nadšením vyprávěl o své práci na Universitě Karlově (kde asi viděl smysl své práce) i o svých studentech z Institutu ekonomických studií UK. Bude chybět jim a pro svůj odborně polemický fundament i nám," vzpomíná Ivo Strejček z ODS pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…