Policie odložila kauzu sporného udělování titulů v Plzni. Nebyly důkazy

09.07.2012 16:16

Policie podle informací Radiožurnálu odložila případ údajně sporného udělování titulů na plzeňské právnické fakultě. Nepodařilo se jí prokázat, že by někdo z bývalého vedení fakulty spáchal trestný čin. Český rozhlas o tom informoval mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Policie odložila kauzu sporného udělování titulů v Plzni. Nebyly důkazy
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

Právnická fakulta v Plzni čelí od roku 2010 pochybnostem, které se týkají způsobu přijímání studentů, plagiátů prací a příliš rychlého studia. Kvůli tomu odešlo téměř celé vedení a začalo řízení s absolventy, kteří údajně studovali za nestandardních podmínek.  Celou věc také šetřila policie. A výsledek?

„Úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele jsme zahájili loni. Přestože jsme vedli obsáhlé prověřování, nepodařilo se nám prokázat, že došlo ke spáchání konkrétního trestného činu, který by spáchala konkrétní osoba, a proto jsme ze zákona museli věc odložit,“ řekl Radiožurnálu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. 

Podle něj se nenašly žádné důkazy. „Útvar protikorupční policie se případem zabýval více než rok,“ dodal k tomu Radiožurnál.

V létě 2011 škola odebrala dvanácti absolventům diplom. Mezi nimi měl být bývalý velitel plzeňské policie Luděk Hosman nebo Jan Harangozza, který se pohyboval kolem stíhaného konkurzního soudce Jiřího Berky. Naopak bývalá chomutovská primátorka Ivana Řápková o titul nepřišla, přestože i její jméno bylo údajně na seznamu.  

Média spekulovala také o tom, že mezi neoprávněnými držiteli diplomů byly i děti zavražděného podnikatele Františka Mrázka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…