Křik a smích v ČT. Zaorálek, Kalousek a jejich minulost

11.07.2012 6:21

V žádosti o vydání Vlasty Parkanové jsou jasné a prokazatelné lži, tvrdí i nadále ministr financí Miroslav Kalousek. Podle místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka je ale on tím, kdo neříká pravdu. V ČT se oba překřikovali.

Křik a smích v ČT. Zaorálek, Kalousek a jejich minulost
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Ty lži tam jednoznačně jsou a jsou prokazatelné,“ prohlásil Miroslav Kalousek v Událostech, komentářích na adresu žádosti o vydání Vlasty Parkanové. Ve středu před hlasováním je prý bude bývalá ministryně obrany sumarizovat.

Jako příklad místopředseda TOP 09 uvedl, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže i Evropská komise již dříve prohlásily, že letouny CASA byly speciální letecký materiál. Proto nebylo třeba posudku, který si Parkanová nakonec nenechala vypracovat.

„Pan ministr neříká pravdu,“ odmítl to ale Lubomír Zaorálek z ČSSD. Podle něj Evropská komise nikdy letouny neoznačila za speciální materiál. Spíš prý chce ministr zneužít poslanecké imunity k ochraně své „VIP kamarádky“. „Měl byste přiznat, že v této kauze vůbec nejste neutrální,“ vyzval ho v pořadu.

„Tady je problém ceny, kdy ta cena měla být příliš vysoká,“ zdůraznil Zaorálek. „Promiňte, ale vy vždycky dokážete vytrhnout jen půlku věty,“ rozčílil se ale Kalousek. Místopředseda ČSSD se však nedal. „Jeho minulost se objevila na scéně,“ prohlásil tajemně. Na to se mu ministr vysmál.

„Je otázka, proč se tak ministr chová,“ nadhodil další téma Zaorálek. Kalousek totiž už od počátku kauzy Parkanové svoji kolegyni brání. „Já nevím, jestli to vzbuzuje podezření,“ odpověděl s úsměvem na otázku moderátora ministr. Podle svých slov má ale vztek, a to kvůli několika důvodům.

Bez expresivních výrazů o tom nikdo nenapíše

Předně, že se touto kauzou kriminalizuje dlouhodobá praxe ministerstva financí. Také proto, že je poškozována politická strana, která si zakládá na tom, že nikdy neměla korupční skandál. A nakonec proto, že novináři o kauze informují jen tak, jak se jim hodí. Kdyby prý on neřekl, že žádost o vydání je plná lží, nikde by se o tom nepsalo. Sama Parkanová to už říkala, ale protože je tišší dáma, nikdo si toho nevšímal. „Pokud nepoužijete expresivních výrazů, tak o tom nikdo nenapíše,“ uzavřel.

Spolu s tím Kalousek odmítl tvrzení, podle kterého měl vyhrožovat vyšetřovateli Jiřímu Mazánkovi. „Ten telefon nezvedl on mně, ale já jemu,“ zdůraznil. „To, že jsem mu měl vyhrožovat, je pomluva estébáckého charakteru. … Naprosto vylučuji, že bych mu poslal tu SMSku, jak říká pan Kundra (novinář Respektu – pozn. red.), navíc s tím infantilním podpisem,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…