Doma se mě štítí, ve sněmovně se se mnou nikdo nebaví, naříká obviněný poslanec

17.07.2012 13:42

Poslanec za Věci veřejné Otto Chaloupka podá do konce tohoto týdne stížnost proti obvinění z korupce. Obvinění si již převzal. Podá i trestní oznámení na svého někdejšího poslaneckého asistenta Vratislava Vařejku, který jej z korupce obvinil.

Doma se mě štítí, ve sněmovně se se mnou nikdo nebaví, naříká obviněný poslanec
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Vařejka údajně musel platit Chaloupkovi polovinu svého příjmu asistenta, tedy asi 25.000 korun měsíčně. Chaloupka to popírá. I Vařejku, který na něj podal trestní oznámení, policie stíhá, a to za podplácení.

Oba již prohlásili, že si proti obvinění podají stížnost, protože s ním nesouhlasí. "Naprosto mi zničil život," řekl na adresu svého někdejšího asistenta Chaloupka. "Doma v Hodoníně se na mě dívají přes prsty. V Poslanecké sněmovně se se mnou nikdo nebaví a ještě mi za něco, co jsem neudělal, přicházejí výhrůžné maily," uvedl.

Zdůraznil, že pokud by chtěl získat příjem svého poslaneckého asistenta, pak by nemusel vydírat Vařejku. Mohl prý jen zaměstnat někoho z rodiny a celá mzda by byla jeho.

Do sporu se muži dostali, poté co Chaloupka Vařejku propustil pro jeho údajnou neschopnost. V dubnu 2011 podal Vařejka na Chaloupku trestní oznámení. O rok později požádala policie zákonodárce o vydání poslance k trestnímu stíhání. Žádosti vyhověli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…