Kalousek by měl opustit vládu. Sráží prestiž ČR, míní Hvížďala

17.07.2012 23:19

Miroslav Kalousek by měl podle komentátora Karla Hvížďaly opustit vládu. Sráží prý prestiž její, ale i celé České republiky. Hvížďala prý vychází z tradičních pravidel, ne ze sporu mezi ministrem financí a Petrem Lessym.

Kalousek by měl opustit vládu. Sráží prestiž ČR, míní Hvížďala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel a publicista Karel Hvížďala

Měl by Miroslav Kalousek odejít z vlády? ptá se Karel Hvížďala. „Odpověď na tuto otázku můžeme hledat mnohem hlouběji než v současných debatách, které se soustřeďují na kladení aktuálních otázek jako jsou například: Lže ministr Kalousek, nebo policejní prezident Lessy? Odpověď, kterou jsme mohli číst v sobotních novinách ze dne 14. července 2012, pak zní: Jeden z nich určitě,“ míní publicista ve svém článku pro ČRo 6.

Takovou jednoduchou odpovědí bychom se prý ale vyhnuly podstatě onoho problému. Vychází tak z tradičních pouček, například „zlomte vžité formy, a máte rozvrat“. Proto si podle něj zakladatelé států byli vědomi, že fungující státní útvar musí mít pevnou zákonodárnou a výkonnou moc, tedy fungující parlament a vládu.

„Miroslav Kalousek svým chováním, slovníkem a cholerickým vystupováním, které není třeba dokládat - všichni vědí, o čem hovořím, a jeho výroky jsou každý den v médiích -, snižuje prestiž ministra, vlády, své strany, parlamentu a tudíž celé České republiky,“ pokračuje Hvížďala.

Právě to by měl být podle něj důvod, proč by měl současný ministr financí opustit vládu i celý veřejný prostor. Pokud totiž nebude fungovat stát, nemohou ani fungovat reformy či rozpočtová odpovědnost.

Dokazuje to i na experimentu lékaře Františka Koukolíka. „Závěr experimentu říká, že důvodem kolapsu každého společenství je ztráta možnosti trestat parazity, a to nejen v ekonomické sféře, ale i v té duchovní, kteří svým chováním rozvracejí sociální řád, který je druhem veřejného statku. To je hlavní důvod, proč by měl pan Kalousek odejít do soukromí,“ dodává komentátor.

„Připomeňme, že podle posledních průzkumů agentury STEM důvěřuje vládě i parlamentu jen 16 procent obyvatelstva. Legitimita vlády i parlamentu je nebezpečně malá,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …