Soud osvobodil muže viněného z únosu fotbalového funkcionáře

18.07.2012 11:42

Pražský městský soud dnes zprostil obžaloby údajného člena pražského podsvětí Miroslava Rusa viněného z únosu bývalého místopředsedy Českomoravského fotbalového svazu Miroslava Kříže.

Soud osvobodil muže viněného z únosu fotbalového funkcionáře
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Muž podle státního zástupce odvezl Kříže na neznámé místo a usmrtil ho. Za trestný čin zbavení osobní svobody mu hrozilo až šestnáctileté vězení. Dnešní verdikt je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Kříž, který dříve působil také ve statutárních orgánech Viktorie Plzeň, zmizel předloni 22. května. Rus, jenž pracuje jako řidič viceprezidenta fotbalového klubu Marila Příbram Vlastimila Spěváka, ho podle obžaloby v předcházejících měsících sledoval. Pronajal proto v bytovém komplexu Na Hřebenkách v Praze 5 byt na jméno Michaely Fričové a scházel se tam s ní. Vypůjčil pro ní také auto, ve kterém na místo jezdili. Se správcem objektu hovořil o možnosti napojit na televizní obrazovku záznam z kamerového systému domu.

Nakonec Rus podle státního zástupce Vladimíra Mužíka fotbalového funkcionáře "vylákal pod záminkou získání možnosti vyplnění směnky na 50 milionů korun". Kříž odešel z baru v centru hlavního města, své advokátce a partnerce řekl, že se do hodiny vrátí. Poté ho již nikdo neviděl.

Kříže neznal, pomáhal Fričové

Rus obžalobu od samého počátku odmítal. Podle svých slov Kříže neznal, v den jeho zmizení byl prý doma.

"Byt Na Hřebenkách si našla Fričová sama, já jí zaplatil jednou nájem a dal jsem jí peníze na zálohu," prohlásil již drívě u soudu. Fričové prý vypomáhal proto, že s ní měl sexuální vztah. Kvůli tomu se také v bytě scházeli. Žena uvedla, že na bydlení dostala od Rusa tip. Neměla v roce 2010 zaměstnání, a proto jí muž finančně pomáhal. Peníze jí prý dával i Spěvák.

Zajímavé na případu je, že Rus v minulosti čelil spolu s viceprezidentem fotbalového klubu Marila Příbram Vlastimilem Spěvákem, příbramským fotbalovým bossem Jaroslavem Starkou a dalšími lidmi obvinění z únosu otce uprchlého kontroverzního podnikatele Radovana Krejčíře Lamberta. Stíhání bylo loni pravomocně zastaveno.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…