Odposlech o Rathovi: Co kdyby David zůstal ve škarpě... Škoda těch prachů

19.07.2012 11:00

Deník Právo přinesl přepisy dalších rozhovorů mezi Davidem Rathem, Kateřinou Pancovou a Petrem Kottem. Ukazuje se na nich, jak povedená trojice dělila peníze z úplatků za zakázky pro středočeské nemocnice. I na těchto odposleších působí trojice uvolněně, ba rozverně.

Odposlech o Rathovi: Co kdyby David zůstal ve škarpě... Škoda těch prachů
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

V prvním rozhovoru se Petr Kott s Kateřinou Pancovou domlouvají, jakým způsobem si s Davidem Rathem rozdělí jeden z úplatků, který má přinést osoba, jmenovaná jako „Jindra“. Kott tvrdí, že má přinést „osm“, později však pod tlakem Pancové přiznává, že již od něj přijal zálohu, takže zmíněná částka se nebude dělit na třetiny (tak jako to obvykle v tomto trojlístku fungovalo), ale David Rath z ní dostane „čtyři“.

V druhém dialogu vítá Kott Ratha slovy „Tady Ti dám dárečky.“ Rath se následně ptá, zda byly Vánoce (rozhovor se odehrál v polovině února), a Kott mu přitaká. Následně vysvětluje, že „to kolínský enko (pavilon N kolínské nemocnice) je v eurech.“

Vy půlku, já půlku                                  

Následně se (i za přítomnosti Pancové) vede debata o „Mladé Boleslavi“ (zakázce na dodávku zdravotní techniky). Kott si stěžuje, že do této zakázky se neustále „cpe“ firma AMI. Rath říká, že společnosti vzkazoval, aby „hodila zpátečku“, a Kott mu následně říká, že jí společnost nehodila, ale naopak předložila „úplně strašidelnou nabídku.“ Následně se opět domlouvají na dělení peněz, přičemž Rath navrhuje: „Vy si necháte půlku, a já vyřeším tu druhou půlku.“

V Hospodářských novinách se objevil i úryvek dalšího rozhovoru, z něhož je patrné, že Pancová se o Ratha strachovala. Když si přečte jeho SMS "Jsem doma, pa", řekne svému partneru Kottovi: "Todlecto já nemám ráda, jak von chodí domů, jak když chodí nechodí, tak kdyby se vyboural a zůstal ve škarpě s prachama, tak se to nikdo ani nedozví." Načež Kott kontruje: "No to by byla škoda, těch peněz, to je fakt. Cha, cha,cha.

A v kufru osmička...

Je zde také popsáno Kottovo líčení, jak se sešel s "Jindrou", čili Jindřichem Řehákem, majitelem firmy Hospimed.Vypráví, jak "přišel s kufrem" (Pancová se zeptala, zda s tak pěkným, jako tamten), načež popisoval, jak v hovoru začal Řehák mluvit o tom, že by měl něco dostat za "ten ozařovač." "Já říkám, hele Jindro, víš co, vyser se na to," popsal Kott.Pak se prý "jen tak nezávazně bavili." "A v kufru osmička," doplnila se smíchem Pancová.

V dalším rozhovoru, který se odehrál začátkem května, se Rath bavil s Kottem o tom, že „bestii je třeba nakrmit.“ Kott to později Pancové zprostředkoval tak, že „Začal mě zase tady líčit jak je to strašný, a že musí platit a že ho všichni vokrádaj.“ Uzavřel to shrnutím, že „je to fakt dítě.“ „No jo, dítě, ale kam to dotáh,“ uzavřela Pancová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…