Na Kalouska prý dojde, ale později

19.07.2012 11:38

Komentátor Martin Komárek si myslí, že současné chování se Miroslavu Kalouskovi vymstí. Teď ho sice nejspíš ustojí, ale dlouhou dobu bude muset žít s velmi výrazným cejchem. A je možné, že kvůli tomu padne celé jeho strana TOP 09. Vedle momentálně zkompromitovaného Kalouska a už trochu nudného knížete totiž nemá co nabídnout.

Na Kalouska prý dojde, ale později
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

„I když nemusíme s vládními reformami a zvyšováním daní souhlasit, je její politika čitelná a v zásadních oblastech společenských změn působí poctivým dojmem,“ píše Komárek v MF DNES. O to smutnější je, že ji Miroslav Kalousek poškozuje svými politickými chybami.

Je patrné, že ministr financí musí mít ke svému hysterickému chování nějaký hodně závažný důvod. Jinak by totiž nemohl takovýmhle způsobem ztratit glanc. „Pozorovatelé u něj byli zvyklí na ledacos, včetně ostrých výrazů, cirkusáckých veletočů, ba i facky, na politickou krátkozrakost však nikoliv,“ poznamenává komentátor.

Právě takové selhání se mu do budoucna může vymstít. I když z vlády nejspíš nezmizí raketovým tempem kolegy Pospíšila, ale je pravděpodobné, že za svou chybu zaplatí později a při úplně jiné příležitosti.

„Kalousek je přes včerejší neúspěch opozice na několik měsíců „postřelená kachna.“Jeho manévrovací schopnosti jsou spíše žádné, než jen omezené,“ myslí si Komárek. Proto bude muset vážnou politickou budoucnost řešit především jeho strana TOP 09. Předseda Karel Schwarzenberg evidentně není schopen přinést nic nového, a teď je spoután i Kalousek. A jiný guru TOP 09 je v nedohlednu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…