Ministr Blažek: Rozruch kolem Bradáčové? Pšouk ve sklenici vody

23.07.2012 17:50

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek ustoupil od svého plánu vybrat nového šéfa Vrchního státního zastupitelství v Praze. Zlehčuje však svou neochotu jmenovat Lenku Bradáčovou. Podle něj je pochopitelné, že se s ní chce nejdříve seznámit. Celá aféra je prý pouhým „pšoukem“.

Ministr Blažek: Rozruch kolem Bradáčové? Pšouk ve sklenici vody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval na Pražském hradě Pavla Blažka ministrem spravedlnosti

Ministr spravedlnosti v pondělí připustil, že nového Vrchního státního zástupce nebude vybírat ve vývěrovém řízení. Ačkoliv se podle něj jedná o zcela legitimní nástroj, odpor Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana jeho uplatnění znemožňuje. „Na výběrovém řízení jsme se nedohodli. Detaily tedy nemá smysl vůbec řešit,“ řekl ministr.

Podle něj to není nic proti Lence Bradáčové, jejíž jmenování Zeman požaduje. Obecně se podle něj vztah ministerstva k Bradáčové démonizuje. „To není bouře ve sklenici vody, to je pšouk ve sklenici vody,“ okomentoval ministr Blažek rozruch, který vyvolává jeho nechuť jmenovat Lenku Bradáčovou Vrchní státní zástupkyní.

„Já jsem v té funkci čtrnáct dní, s Bradáčovou jsem mluvil jednou v životě mezi čtyřma očima. Snad je normální, že si s ní promluvím minimálně ještě jednou,“ vysvětluje pro server Lidovky.cz průtahy. Rozhodně prý nemá zájem výběr nástupce Vlastimila Rampuly protahovat donekonečna.

Podle týdeníku Respekt už však ministr připustil, že proti Bradáčové existuje v některých skupinách odpor. „Určití významní lidé si její jmenování nepřejí,“ cituje ministra týdeník.

Blažek prý hodlá dále pokračovat v „poznávacích“ schůzkách s představiteli justice.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…