Propadák Schwarzenberga: Pane kníže, na tahle čísla raději nekoukejte

24.07.2012 22:27

Podle aktuálního průzkumu společnosti SANEP je největším favoritem nadcházejících prezidentských voleb opětovně Jan Fischer s téměř dvaceti procenty. Se ztrátou pouhých tří procentních bodů na něj dotahuje expremiér Miloš Zeman.

Propadák Schwarzenberga: Pane kníže, na tahle čísla raději nekoukejte
Foto: Martin Kovář
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Červencové šetření společnosti SANEP prezentuje názory 63,9 procent rozhodnutých voličů, kteří by se voleb aktuálně zúčastnili. Do výběru byly zařazeny ty osobnosti, které svou prezidentskou kandidaturu již veřejně ohlásily, popřípadě ty, jejichž jména byla v souvislosti s přímou volbou hlavy státu také zmíněna.

S poměrně velkým odstupem 5,3 procentního bodu se za Zemanem umístil Jan Švejnar, který si oproti poslednímu šetření společnosti SANEP pohoršil. Za Švejnarem se umístil kandidát ČSSD Jiří Dienstbier(7,3 %), Tomio Okamura (5,6 %)nebo kandidátka KDU-ČSL Zuzana Roithová, které by dalo svůj hlas 5,4 procenta dotázaných.

Celý průzkum ZDE

Knížeti se vůbec nevede

Až osmou příčku s pouhými 4,3 procenty obsadil podle aktuálního průzkumu nynější ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Předběhl ho i stávající ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl.

Nízké hodnocení Karla Schwarzenberga, který se jinak těší pověsti respektované osobnosti, je podle agentury důsledkem kauzy CASA, v níž figuruje jméno jeho stranické kolegyně Vlasty Parkanové a do níž nestandardním způsobem zasahoval ministr financí Miroslav Kalousek. Šéf TOP 09 si oproti poslednímu průzkumu pohoršil o 3,3 procentního bodu.

Poslední příčky se zanedbatelným počtem procent obsadili bývalý guvernér ČNB Zdeněk Tůma (3,9 %), kandidát ODS Přemysl Sobotka (3,8 %), Jana Bobošíková (3,5 %) a nezávislý kandidát Vladimír Dlouhý s necelými dvěma procenty hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…