Jandák k restitucím: Nejdřív církev, pak šlechta, Sudeťáci a my půjdeme do Mongolska

26.07.2012 9:06

Vítězslav Jandák se obává, že po církevních restitucích přijdou další majetkové nároky a nakonec obyčejným lidem nezbude, než se odstěhovat do Mongolska. A pokud jde o církev, tak poslanec soudí, že o vrácený majetek jí beztak okrade spousta šikovných podnikatelů.

Jandák k restitucím: Nejdřív církev, pak šlechta, Sudeťáci a my půjdeme do Mongolska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Sociální demokraté vyhrožují vládě, že hlavním tématem podzimních krajských voleb udělá církevní restituce. Jakým způsobem jej hodlají uchopit, naznačil stínový ministr kultury Vítězslav Jandák.

Pro Parlamentnilisty.cz vysvětlil, že bojuje proti církevním restitucím i proto, aby církve zachránil. Vrácený majetek by jim prý mohl velmi ztížit fungování. „Když dostanou majetek, velmi brzy o něj přijdou zásluhou firem, které jim budou s jeho spravováním „pomáhat,“ odhaduje Jandák. Dokonce si zaprognózoval, že tito šikulové odříznou církve od peněz, stát už jim po odluce nebude moci vypomoct, a proto církve přijdou na mizinu. „Do dvaceti let zaniknou,“ odhaduje Jandák.

Bývalý ministr kultury má prý informace o tom, že až polovina církevních manažerů právě z tohoto důvodu nesouhlasila s restitucemi.

Navíc prý církevní restituce nejsou jediným majetkovým přesunem, jehož se musíme obávat. Podle něj bude dalším krokem restituce šlechty a následně prolomení Benešových dekretů a  jednání o navracení majetku sudetským Němcům.

„A nakonec se můžeme odstěhovat do Mongolska,“ uzavírá chmurně kulturní expert ČSSD.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…