Takhle si to mocný Hrdlička z ODS vyřídil s Kalouskovým Hávou

26.07.2012 12:07

Zbrojař a přítel ministra financí Miroslava Kalouska Richard Háva se v rozhovoru pro MF Dnes, v němž Kalouska hájí, ostře pustil do vlivného pražského politika ODS Tomáše Hrdličky, kterého některá média označují za kmotra. Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz to Hrdlička Hávovi vrátil.

Takhle si to mocný Hrdlička z ODS vyřídil s Kalouskovým Hávou
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

Zbrojař Richard Háva v rozhovoru říká, že v souvislosti s kauzou CASA se jedná o útok na Miroslava Kalouska a zakázka předražená nebyla. Na Kalouskově pádu má podle Hávy zájem i člen regionální rady pražské ODS a člen oblastní rady ODS Praha 10 Tomáš Hrdlička.

Znám dva Hávy, paní Müllerová...Jeden prodává cukrovou vatu

„Jestliže na svatbě nejmenovaného zastupitele z Prahy 10 na jistém zámku na jihu Čech se nechá slyšet nějaký pan Hrdlička, že za všechno může Kalousek, a dokud tu bude, tak ten jejich perfektní systém jim fungovat nebude, tak mně nezbude než se ptát: Co zatím všechno je?“ řekl Kalouskův přítel Háva. O něm Kalousek uvedl, že je hrdý, že je jeho přítelem.

Další tvrzení Richarda Hávy ZDE

Tomáš Hrdlička ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz nenechal na Hávovi a Kalouskovi nit suchou. „Znám dva Hávy. Jeden prodává cukrovou vatu a provozuje střelnici na pouti. To je velmi slušný a pracovitý člověk, který rozdává dětem radost. Ten druhý, kterého znám prodává zbraně a s firmou, která zprostředkovala nevýhodný nákup letadel CASA nemá vůbec nic společného a jeho kamarád je a byl v době, kdy se tento obchod realizoval, členem Vlády České republiky. Je štěstím, že letadla nepadají jako vojáci, kteří měli nakoupené nekvalitní padáky. To už není o penězích, ale o životech lidí,“ zaironizoval si Hrdlička, který se patrně inspiroval při vyjádření o dvou mužích se jménem Háva Haškovým Švejkem a připomněl Kalouskovu kontroverzní zakázku s padáky.

Pane Háva, valium pod jazyk. Klídek

Pak se Hrdlička přímo vyjádřil k Hávově tvrzení, že měl na jistém zámku na jihu Čech mluvit o Kalouskovi.

„ Ani jeden z nich na žádném večírku či svatbě nebyl, tak nevím, odkud čerpá tyto hlouposti. A nevěřím, že by se nakazil sledováním a odposloucháváním slušných lidí. Radím valium pod jazyk nebo ještě lépe ketamin. Uklidňující prostředek, který je výrazně účinnější. Je totiž pro koně. Je to samozřejmě úplný blábol,“ dodal Hrdlička.

I Kalousek má Hrdličku „rád“

Svou „nelásku“ k Hrdličkovi ukázal Kalousek, když komentoval, že primátor Bohuslav Svoboda na pražské radnici bez vědomí a předchozí posvěcením vedením pražské ODS uzavřel koalici s TOP 09.

„Já jsem samozřejmě velmi spokojen. Pevně doufám, že vznikla koalice, která bude ku prospěchu Pražanům a která bude eliminovat přísavné a odkláňecí procesy veřejných prostředků Pražanů," uvedl ke vzniku koalice ODS a TOP 09 pro ParlamentníListy.cz Miroslav Kalousek s narážkou na takzvané kmotry usilující o zakázky z Magistrátu Hlavního města Prahy.

„Myslím si, že to byl i velmi zajímavý sportovní výkon. Že pánové Šťastný a Hrdlička by měli být vyhodnoceni jako mistři republiky ve sprintu na vidle. To se málokdy v politice vidí,“ dodal Kalousek s úsměvem. Richard Háva působil ve firmě Omnipol, která se spolupodílela na zakázce na letadla CASA.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…