Ultimátum pro Pavla Dobeše bude platit i po pátku

26.07.2012 21:00

Ministr dopravy Pavel Dobeš byl dnes na koberečku u přípravného výboru strany LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake, která pro Právu uvedla, že ultimátum o fungujícím registru pro Dobeše bude platit i po pátku. Peake to považuje za samozřejmé.

Ultimátum pro Pavla Dobeše bude platit i po pátku
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

"Přípravný výbor vyjadřuje hlubokou nespokojenost se způsobem zavedení centrálního registru vozidel, který způsobil obrovské problémy řadě občanům," stojí v tiskovém prohlášení LIDEM. Nejmenší koaličí strana rovněž zdůraznila, že jakékoliv personální změny na ministerstvu dopravy s ní bude premiér Nečas konzultovat.

Vicepremiérka Peake pak pro deník Právo řekla, že pokud by i po pátku registr zkolaboval, očekává Dobešovu rezignaci. "Běží tu lhůta, kterou ministrovi dal premiér, že do pátku musí registr fungovat. Považuji za samozřejmé, že pokud by příští týden došlo ke kolapsům, tak Dobešova původní deklarace platí. Tedy pokud by problémy pokračovaly, tak demisi podá, považovala bych to za jediné možné vyvození politické odpovědnosti," sdělila místopředsedkyně vlády.

Na případu je zajímavé, že ve věci případného odvolání Pavla Dobeše byla jeho stranická nadřížená Karolína Peake mnohem razantnější než samotný premiér Petr Nečas. Právě jeho zásluhou totiž Dobeš dostal na zprovoznění systému čas do pátku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …