Já s tou listinou nic nedělal, rozhání mlhu kolem Bradáčové náměstek Pospíšila

30.07.2012 14:27

Návrh na jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní zástupkyní se na několik dní ocitl v trezoru na ministerstvu spravedlnosti. Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) tvrdí, že s ním někdo z úředníků manipuloval, napsal server iHNed.cz.

Já s tou listinou nic nedělal, rozhání mlhu kolem Bradáčové náměstek Pospíšila
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Bývalý náměstek ministra spravedlnosti pro justiční sekci Filip Melzer odmítl, že by s návrhem na jmenování Bradáčové manipuloval. Nepřímo jej z toho obvinil ministr Blažek na tiskové konferenci.

Nikdo mně nepřišel říct, že bych něco udělal špatně

"Stále jsem zaměstnancem ministerstva, ale nikdo mně zatím nepřišel říct, že bych něco udělal špatně. Nerozumím tomu," řekl Melzer serveru iHNed.cz.

Blažek v pondělí uvedl, že Bradáčové odpoledne předá jmenovací dekret. Na Vrchním státním zastupitelství v Praze tak nahradí Vlastimila Rampulu. Podle Blažka se někdo z vysokých úředníků snažil zdiskreditovat premiéra Petra Nečase (ODS). Záměrně proto pozdržel dopis nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který do funkce navrhl Bradáčovou. Melzer byl ten, kdo dopis přebíral.

Převzal jsem dopis a informoval Pospíšila

"Převzal jsem ho 21. června ve své kanceláři od zaměstnankyně nejvyššího státního zastupitelství. Podepsal jsem jí paré, aby měla doklad, že jsem to převzal," popsal Melzer serveru iHNed.cz.

O dokumentu s citlivou informací okamžitě informoval ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Obálku pak odnesl k němu do sekretariátu, kde byla uložena do trezoru.

O návrhu na jmenování se pak začalo mluvit až ve středu 27. června, kdy Pospíšila odvolal premiér Nečas. Blažek v pondělí uvedl, že až v den jeho jmenování do úřadu se konkrétně vědělo, že se jedná o Lenku Bradáčovou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…