To je dobrá zpráva: Protikorupční policie zabavila miliardu

31.07.2012 13:08

Protikorupční policie zabavila za první půlrok dvakrát více majetku, než kolik zabavila v druhém pololetí 2011. Hodnota zabaveného se totiž vyšplhala až na 1,095 miliardy korun.

To je dobrá zpráva: Protikorupční policie zabavila miliardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

„Za prvních šest měsíců roku 2012 se našemu útvaru podařilo zajistit majetkové hodnoty ve výši 1 095 milionů korun, což je proti 2. pololetí loňského roku (zajištěno 535 milionů Kč) více než dvojnásobná hodnota,“ chlubí se Útvar odhalování korupce a finanční kriminality.

Ještě před dvěma roky policisté zabavili dokonce jen 182 milionů, letošní první pololetí je tedy úspěch. Celkově loni zabavili 1,5 miliardy, je tak možné, že tuto částku letos ještě překročí.

„Zajišťovací instituty byly v 1. pololetí roku 2012 použity ve více než 200 případech,“ doplnil mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej.

Jako nejčastější zajišťovací instituty uvedl za uplynulý půlrok zajištění nemovitosti, které „vyneslo“ nejvíce (353 milionů), poté zajištění peněz na účtu či jiných majetkových hodnot.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…