Senátor Dryml přechází k Zemanovi. Poměry v ČSSD jsou prý pekelné

01.08.2012 7:33

Senátor za ČSSD Vladimír Dryml už oznámil, že vystoupí na tiskové konferenci Strany práv občanů – Zemanovci. Co všechno bude obsahem TK, senátor prozradit nechtěl, o hlavní rámcové body se ale s ParlamentnímiListy.cz podělil. Z ČSSD odchází z důvodu poměrů, které tam panují.

Senátor Dryml přechází k Zemanovi. Poměry v ČSSD jsou prý pekelné
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Jak řekl Vladimír Dryml redakci, k přestupu do SPOZ ho vedly jednoznačně poměry v ČSSD. „A také závažné tvrzení hejtmana Palase, které se týká vedení ČSSD,“ říká senátor.

Drymlovi vadí poměry v celé ČSSD a v Královohradeckém kraji zvlášť

V této souvislosti připomeňme, že oranžový hejtman a senátor Jaroslav Palas ve svém dopise nepřímo obvinil předsedu strany Bohuslava Sobotku z toho, že po šéfech krajů chtěl, aby pomáhali plnit stranickou pokladnu. Kritizoval navíc vedení ČSSD, že není schopno účinně čelit vládní koalici.

Právě senátor Dryml je autorem výrazu „Kindermanagement“, jimž pojmenoval vedení sociální demokracie.

K rozhodnutí opustit oranžový tým přiměly senátora také poměry v Královéhradeckém kraji. „A možná i v jiných krajích,“ dodává. Nelíbilo se mu ani, jak se ČSSD staví k problémům, a už vůbec ne, jak se chová ke zdravotnictví. Jak řekl, tomuto oboru zůstane věrný i po přechodu do SPOZ.

Na dotaz redakce, zda on osobně vidí nějakou výraznou osobnost v sociální demokracii jako lídra ČSSD, senátor poznamenal, že by to podle něj neměl být nikdo z Jižní Moravy.

Odcházející senátor by podpořil Jiřího Dienstbiera na předsedu strany, ne na úřad prezidenta

„V ČSSD je řada velmi schopných lidí,“ doplnil vzápětí Dryml. „Řekl jsem Jiřímu Dienstbierovi, že kdyby kandidoval na předsedu ČSSD, podpořím ho, ale na prezidenta určitě ne,“ řekl pro Parlamentnilsty.cz.

Zda bude Dryml znovu kandidovat do Senátu, až mu pod dvou letech vyprší mandát, nechtěl senátor předjímat. „Uvidíme, jaká bude politická situace, jestli bude taková, jako je nyní, nebo se přece jen změní," uvažuje nahlas senátor. Prý v případě, že současná vláda nevydrží, jsou tu nové volby. „A pak se uvidí,“ dodává senátor.

Jak také řekl, většina poslanců se chce dostat do Senátu, aby si odpočinuli. „Já jsem ten opačný případ,“ dodává senátor, který je znám svým velmi aktivním přístupem zejména k problematice zdravotnictví.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…